|
| Block Out | |
| | |
Author | Message |
---|
Nata_Li Spammer
Posts : 2562 Join date : 2009-10-21 Age : 30 Location : somewhere I belong
| Subject: Block Out Sat Feb 13, 2010 9:50 pm | |
| First topic message reminder :
Ako imaš s kim i gde
Sviće. Sam dim i prašina. Eto sta je ostalo od krika pobednika.
Tužna jutra su bez ptica, kao da je neko isključio ton.
Naša priča nema kraja. Jednostavno teče kao mrtva reka. Samo teško bolestan, sebe vidi ko čoveka.
Ako imaš s kim i gde ti se nastani. Nemoj da ti kao meni prođu dani. Ja ne umem da ti kažem ko sam.
Trudni naftaš krsti popa. Godišnji je odmor, pa trenutno nema boga. Curi znoj - to zove obnova, sa pet kraka, a sa čet'ri slova.
Ispred tuge čuči sumnja. Zagrizi je i preseci. Ordenje na mrtva tela, jel' to mora, ti mi reci.
Ako imaš s kim i gde...
Preko glave leti sačma. Heroje nebesa zovu. Pogled cedio kroz prste, sedeo sam sam na krovu.
Novi dan i novi loto. Svaka nagrada je pepeo i prah. Ne kockaj se sa životom, Gaji ljubav, poštuj strah.
Ako imaš s kim i gde... | |
| | |
Author | Message |
---|
Nata_Li Spammer
| Subject: Re: Block Out Sat Feb 13, 2010 10:14 pm | |
| Deponija
Prijatan dan na prigradskom đubrištu Cigani traže veliki plen Veselo tinja na prigradskom đubrištu Uslovi za rad su idealni
Prijatan dan na prigradskom đubrištu Reka je niska još koji dan Kada se digne, odneće dalje Prigradsko đubre ide u grad
Kišni dan na prigradskom đubrištu Nikoga nema, kerovi laju Dovukli su leš mlade žene i pobegli Odneće ga voda ako stigne pre kopača
Prijatan dan na prigradskom đubrištu Kiseli miris privlači ptice Ovo je raj za ozbiljne razgovore Ovo je hektar novih ideja
Zaroni u vodu i pogledaj gore ... | |
| | | Nata_Li Spammer
| Subject: Re: Block Out Sat Feb 13, 2010 10:16 pm | |
| Eutanazija
Koliko još moram da hodam po staklu Ne mogu više da se savladam Dođi po mene ako misliš da možes Objasni meni ako ne možes sebi
Ne smem da umrem mada mislim da mogu Samo zatvori geometrijsku sliku Donesi vatru pa me spali do nogu Ili bar vrati sedam dana unazad
Daću ti tvoje ime Makropoda Kad svane prvi dan u proleću Tvoje su oči moje oči su voda I stalno gledamo u nesreću
Raširi mi prste i otvori mi čakre To je problem koji hoću da rešim Magija, urok i prokletstvo su varke Ili me uzmi il pusti da bežim
Promeni sve ... | |
| | | Nata_Li Spammer
| Subject: Re: Block Out Sat Feb 13, 2010 10:17 pm | |
| Finansijska konstrukcija
Nestajem i to je sve. Sekundara se muči. Gutam trokraku bez straha, sasvim siguran u sebe.
Ne budi me dok umirem, jer smeta mi kad placeš. Tvoje suze osmeh traže, ja ne mogu da ga nađem.
Poseti me, podseti me na priče iz davnina, dok sam verovao ljudima i plašio se neba.
Finansijska konstrukcija je pogrešna, sve pada. Poraz preplaćenog stiha, Dve-tri reči, jedan ton, i zbogom... | |
| | | Nata_Li Spammer
| Subject: Re: Block Out Sat Feb 13, 2010 10:17 pm | |
| Gledam kao
Koraci te vode blatnjavom stazom, hodaš tvrdoglavo, na putu si pravom, i gde je mirno tu i buka postoji.
Jesenji sumrak je poprilična bajka, znaćeš šta pričam samo ako ti se desi, senka se ljulja, beli kamen se beli, znaceš šta pričam samo ako ti se desi.
Gledam kao da ne bole me oči... | |
| | | Nata_Li Spammer
| Subject: Re: Block Out Sat Feb 13, 2010 10:18 pm | |
| Iz tri vode
Iz tri vode Smeh sa seješ Ne bi usne pomerio Reč k'o zemlju pogazio
Iz tri vode greh da kaješ Ne bi pola okajao Iz tri vode Iz tri vode
Iz tri vode sve da piješ Ne bi grla okvasio Reč k'o zemlju pogazio
Iz tri vode da se pereš Jad u srcu opr'o ne bi Kamen meni hleb je tebi Nikad neće, bilo ne bi...
Iz tri vode žar da gasiš Vatru svu bi razgoreo Bol ti dušu razboleo
Iz tri vode smrt da topiš Iz sve snage od sve volje Nikad nije, biti bolje... | |
| | | Nata_Li Spammer
| Subject: Re: Block Out Sat Feb 13, 2010 10:21 pm | |
| Ja ne želim da odeš (Devojko mala)
Devojko mala čelični pogled da l' si ti I laka nervoza u tebi
Nagradna igra Tri dana bez vode u pustinji I popust za decu do šesnaest godina
Kaži koliko godina imaš Kaži mi da li je belo u boji Kaži mi da li opšte postoji
Šta ce ti pesnik Mračnih ideja i širokog srca Kada te to ne zabavlja
Kad prođe bakljada I navijači odu s tribina Ti ostaješ sama
Znam da su tvoji krivi Nisu ti dali da izlaziš I onda je puklo u tebi odjednom
Čemu se nadaš sutra ti Kad imaš još cetiri zuba i Tri mića u džepu
Ima vas mnogo, svi ste vi Potrošna roba, svi ste vi Melem za državni budžet
Samo se smejes, lepo je Nije te briga, lepo je Pa koliko traje, lepo je
U tvojoj glavi šareni svet Koliko je samo lepše tu Nego kad udješ u tramvaj
Prastara priča O čoveku i konju na njemu, i njemu Svi to znaju na kraju Ne pobeđuje dobro
Dobro bi bilo Da odmoriš mozak i otvoriš oci i kreneš u život ko žena
Ja ne želim da odeš ... | |
| | | Nata_Li Spammer
| Subject: Re: Block Out Sat Feb 13, 2010 10:21 pm | |
| Ja znam
Razgaženih osmeha mi puna svitanja Iznuđenih ustupaka, praznih pitanja Izlizane reči ipak ostavljam za kraj Brišem mrak i noći vraćam ukradeni sjaj
Ja znam, da su Niti tvojih grehova na mome jastuku Ti znaš o meni sve Neka moja leđa večeras krvare
Moja crna majica je prljava od nošenja Moja devojka umorna od trošenja | |
| | | Nata_Li Spammer
| Subject: Re: Block Out Sat Feb 13, 2010 10:22 pm | |
| Ka zelenoj obali
Danas je praznik, divan dan, svi ljudi šetaju po ulici. Ti sediš sam i razmišljaš, al' nemaš snage to da uradiš. Pogledaj me, ja sam jedini kome veruješ, to znam. Ja mrzim kada ćutiš, pokušaj bar da mi objasniš.
Ne želim da ti pričam sve što znam, jer znam da odlazim, ja idem da se pomolim, da probam da zaboravim. Ti, ako hoceš, pođi sa mnom, ja te neću čekati. Još malo vremena je ostalo, odluči se, ja idem...
ka zelenoj obali...
Kad god zažmurim vidim ogradu što deli nas i njih. Ja nisam bio, ali verujem šta drugi pričaju.
Čim noć se spusti, kupim stvari, ustajem i odlazim. Ti sediš, ćutiš kao mrak, jer ne možeš da odlučiš. | |
| | | Nata_Li Spammer
| Subject: Re: Block Out Sat Feb 13, 2010 10:24 pm | |
| Kad hodam
Trzaj. Budim se, neko me vuče. Gubim se, ceo sam mokar, u svome znoju, noćas, noćas ja moram da odem... Da tražim, da pronađem oproštaj, zaborav, senke... Noćas, neko je rekao, Noćas, ljubav je mržnja.
Kad hodam, ja gledam.
Pamtim, zaboravljam, smejem se, voliš decu, a ne voliš ljude, dosada, navika, trzaj, budim se, neko me vuče... Izgrizeni jastuk kraj mene, tresem se, jako je vruće, perje se spušta na krevet, ne bojim se više...
Kad hodam, ja gledam.
Mislim na staricu koja se seća, koja se kaje zbog svega što je izgubila, ona je tužna i plače.
Ja hodam i gledam... | |
| | | Nata_Li Spammer
| Kiša
U ponoć ja tražim te Svetlo boje zelene Dodajem gas Ostaje grad iza nas
Krv je noćna potreba Lepljiv znoj u suzama Dodajem gas Ostaje grad iza nas
Ulice u plamenu
Neon piše trag na mome ramenu Beli filter na usnama Pedala gubi dah pod mojim nogama
Dosada Vetar sa istoka Prevara Kiša sa zapada | |
| | | Nata_Li Spammer
| Koma
Dugo ja živim u epruveti, neko me mrzi, pa mi se sveti. Moje su reči koferi prazni, ne znam šta želim.
I niko sada ne može da zna šta stvarno osećam ja.
Ti se bojiš. Ti se bojiš da ne povrediš glavu. Ja te molim da mi pokloniš jedan osmeh pre odlaska.
I niko sada ne može da zna šta stvarno osećam ja.
Sunce odavno prepreke lomi, oblačan dan je korak ka komi, curi niz lice jeftina suza.
Voz u daljini, vetar ga vodi, odlazi neko drag, ka svojoj sreći. Slobodan čovek u svojoj vreći.
Budi se. Budi se dugo... | |
| | | Nata_Li Spammer
| Subject: Re: Block Out Sat Feb 13, 2010 10:26 pm | |
| Leto na Adi
Ne žuri, ionako više nema mesta u hladu, uz drvo. Idemo, polako idemo na naše jezero, na Adu.
Ljudi se kupaju. Juče se jedan udavio. Nema veze bio je pijan, on nije ni shvatio.
Naši slavni pevači se smenjuju na splavu, pevaju, u kamere gledaju
Vitke lepotice iz ratom zahvacenih podrucja šetaju, one se takmice sa našim mesom.
A dan je lep i sunce je. A dan je lep i sunce je.. na zalasku.
Mi gledamo. Veselo tapšemo i uživamo. Ja bih da pozdravim strinu i strica u Nemackoj preko satelita. I mašemo. Gledaj gore, iz aviona nas slikaju. Ništa nam ne mogu moćnici. Pevamo. Refren novog hita Čovekolike figure sa velikim sisama.
A dan je lep, i sunce je. A dan je lep, i sunce je na zalasku.
Kako je samo toplo u plićaku. Svi se smeju... I pišaju.
Pozdrav iz Beograda. Jedan veliki, veliki... pozdrav, iz Beograda... | |
| | | Nata_Li Spammer
| Subject: Re: Block Out Sat Feb 13, 2010 10:26 pm | |
| Manastir
Crteži i humoreske menjaju mi stil, moj glas danas odlazi u manastir. Dobar dan - ja klimam glavom - proleće je hir, moj glas danas odlazi u manastir.
Crteži i humoreske...
Plave reke, ptice lete, sloboda i mir, moj glas danas odlazi u manastir. Urlam, nemam glas a usta preduboki vir, moj glas danas odlazi u manastir.
Plave reke, ptice lete, visoko je...
Siva masa se talasa, mozak kao sir, moj glas danas odlazi u manastir. Imbecili i debili ogroman je zbir, moj glas danas odlazi u manastir.
Crteži i humoreske...
Gori more, tope se planine od lepote i blizine. Nemoćan sam, to me brine, gori more, tope se planine. Umrla je ekologija. | |
| | | Nata_Li Spammer
| Subject: Re: Block Out Sat Feb 13, 2010 10:27 pm | |
| Nedostupna polja
Moja žena spava kraj mene. Ona sanja, ona može da misli, čim se probudi nešto smera, kud da krene, triput ura za bombardera iznad mene...
Iznad mene tuđa je volja. Hoću da skočim, to su nedostupna polja, visine, širine, koliko hoceš, tebe ne treba da brine...
Ja ne plovim, danas ne lovim... | |
| | | Nata_Li Spammer
| Subject: Re: Block Out Sat Feb 13, 2010 10:27 pm | |
| Neki moji drugovi
Neki moji drugovi su uvek imali love Neki moji drugovi su uvek imali sve Oni koji nikad nisu, nikad nisu sanjali snove Oni mi i danas kažu da ću ostati večno mlad
Neki moji drugovi su zauvek otišli odavde Neki moji drugovi su otišli da život traže Neki moji drugovi su otišli na neko vreme Otišli na neko vreme, da se nikad ne vrate
Neki moji drugovi su odlučili da postanu tate Neki moji drugovi su imali seljačke svadbe Neki moji drugovi su shvatili da mogu bez njih Neki moji drugovi su neki moji drugovi ...
A ja još uvek prljam gradske ulice Pitaj me kako mi je | |
| | | Nata_Li Spammer
| Subject: Re: Block Out Sat Feb 13, 2010 10:28 pm | |
| Nema više lakih protivnika
Sila nema vremena za ljubav Ne znam zašto je volim Ne znam zašto je sanjam Kako gura duge balvane ka moru
Čekam zoru Prve zvukove jutra Sitni krugovi na vodi I galebovi, galebovi, galebovi, galebovi...
Nema ni vetra ni sunca Ipak pristojan dan se rađa Mokra lepljiva jutra Rosa kvasi uplakane vrbe
Jel' to stvarno moj mir Ili samo predah stanica begunca Šta sam čuo u tišini Zvala si me al' sam bio nedostupan
Treba mi Puška sekira cokula i mač Da posečem sav taj korov pa da krenem U neke planine Gde nema nove godine
Šta je to u meni Što me moli da te povredim a tera da te volim Šta je to u tebi Što ti ne da da me povrediš A brani da me voliš Sila nema vremena za ljubav | |
| | | Nata_Li Spammer
| Subject: Re: Block Out Sat Feb 13, 2010 10:30 pm | |
| Nevremena
Oblak je pokrio dvorac na vrhu planine što svetli ka nebu a svetli ko juče dok kapljice cure niz grane i padaju dole a zemlja je sita ne guta ih više Tvoj osmeh je čaroban smej se klekni u baru pokloni se munjama one su besne lude drvoseče seku od vrha i stabla se lome Tvoj osmeh je čaroban smej se klekni u baru pokloni se munjama one su besne lude drvoseče seku od vrha i stabla se lome i padaju velike jele i smola im krv je a kiše su suze i proći će vode kroz Savu i Drinu a ljudi će ostati kakvi su bili jer neće i neće da znaju | |
| | | Nata_Li Spammer
| Subject: Re: Block Out Sat Feb 13, 2010 10:30 pm | |
| Osam i trideset
Zatvori oči sada zadnji put I seti se Šta je sve prošlo dok si ćutala Pronađi me
Ulice nema s tvojim imenom Gde je vrt sećanja Mesta su sva bez rezervacija U osam i trideset
On zna da crveno bledi vremenom Proći ce Mladost je neka savim druga stvar Ne poznaje
On dobro zna kad boli istina Ostrva crna su I dobro pamti gde te poslao U osam i trideset
Slomljeni krst u mutnoj vodi Pamti sve Gvozdeni zvuk u gluvoj sobi Odlaze
Odlazi noć vampiri beže Zauvek Nikada više doći neće U osam i trideset
On nije živeo kao kralj U osami On nije živeo kao kralj U osam i trideset | |
| | | Nata_Li Spammer
| Subject: Re: Block Out Sat Feb 13, 2010 10:31 pm | |
| Pijana noć
Pijana noć pod nogama gazim preko stola ulicom praznom sve odzvanja glasovi ptica čuju se vetar plače, strah me je ledene kiše dolaze
Nestaju tragovi o jednoj ljubavi imenom tvojim sve zove se
Obale naše ruše se kule od peska, sećaš se? talasi voda ih nose u grad miris kože i tamjana vazduh truli, pescaju se pevaju sve crne đavole
Na kraju ostajem sam u senci sećanja imenom tvojim sve zove se | |
| | | Nata_Li Spammer
| Subject: Re: Block Out Sat Feb 13, 2010 10:31 pm | |
| Poštar
Nekad se znalo sve, ja krenem ulicom, a deca mi trče u susret. I sad trče, al' beže od mene i viču: "Mama, ne otvaraj, ide poštar".
K'o da je od tad prošlo dvesta godina... Bilo je kafa, dobar dan, i rakija... Dve crvene od svake penzije, za sreću, I - srećan rad, domaćine.
Sad hodam k'o kreten, sam, ljudi okreću glavu, a poznaju me svi. Juče su me napali, i oteli torbu punu računa za struju.
Necu da delim deci pozive u rat. Ja zvonim, zvonim, niko mi ne otvara... Kod kuće žena sa mnom ne razgovara. Ne mogu više da budem poštar.
Prošlo je dosta godina, ja konačno shvatam šta se desilo. Bio sam strašno glup, al' i ja danas uspešno bežim od svog poštara.
Nova je godina, ja nemam čestitke, telegram saučešca, sitne penzije... Ja sam k'o gavran koji doziva nevolje, strah me, svi imaju pse.
Neću da delim deci pozive u rat. Ja zvonim, zvonim, niko mi ne otvara... Kod kuće žena sa mnom ne razgovara. Ne mogu, ne mogu, ne mogu, ne mogu
Ne mogu više da budem poštar. | |
| | | Nata_Li Spammer
| Subject: Re: Block Out Sat Feb 13, 2010 10:32 pm | |
| Rođendanska pesma
Kad pičke pokradu vence Kaži mi ja ne razumem Da l' je to greh il realnost
Proda mi nečiju tugu Pa je ukrade ko moju Ja samo ćutim i plačem
Uplati groblje na vreme U zemlju u kojoj živiš Ne smeš da umreš bez para
A ako umrem pre tebe Okuj mi cveće u lance Nek seku, neka se muče
Ljubav i smrt isto bole Život je između negde To znaju oni što vole
Predivna ženo iz senke Polako prolazi vreme Starim i čuvam ti sebe
Srećan ti rođendan Srećan mi rođendan
Da li lažeš il' se igraš Ili ti je sad svejedno Nije bitan poklon, ukras Žene stvorene za crno
Ti okreni ključ unazad Ne daj da ti kradu vence Daj mi dokaz da postojiš Bilo ovde bilo tamo
Moji snovi nisu moji Ti ih stvaraš, kidaš, lomiš Gledao si kako placem Dok ti telo zemljom solim
Ti si prvi u mom svetu Žuti vosak što se topi Neki put mi kradeš vreme I ja spavam se do četiri
Sve to vreme s tobom pričam Stare priče iz dvorišta Sve je isto, sve je tiho Ko u snu sam u snovima ... | |
| | | Nata_Li Spammer
| Subject: Re: Block Out Sat Feb 13, 2010 10:32 pm | |
| Sekira
Sa jedne strane sekire - on, otac i brat. Sa druge strane, pancir i kruna, nezvani svat.
Bez boca i maske, hrabro leži, i ćuti na dnu. Do grla u mulju, negde gore iznad nas.
Nije umro mali bog. Nije umro, no se ućutio. Ni on ne voli slanu dečiju krv.
Moderan svet je izvan kontrole, a starci su dosadni, glupi i odani. Trojan je sam sebi zasrao carstvo, ljudi su gubili glave zbog njegovih ušiju.
Nije umro mali bog. Nije umro, no se ućutio. Ni on ne voli slanu dečiju krv, ali ne voli ni krst. | |
| | | Nata_Li Spammer
| Subject: Re: Block Out Sat Feb 13, 2010 10:33 pm | |
| Sudopera
Baš je tužan ovaj dan. Iza mene leže sećanja. Ispred stoji čovek sam. Okrenut je leđima.
Tako tih i spokojan. Tako jak i opasan. Svetloplavi okean. Prljava sudopera.
I po njemu ljuska plovi. Ala gladna novih lutanja. Gde će stići, šta ce biti? Raste voda - tone obala.
Život je izlečiva bolest. Treba samo malo napora. Iznad neba plače zvezda. Uzalud je sijala.
Baš je tužan ovaj dan. Iza mene leže sećanja. Ispred stoji čovek sam. Okrenut je leđima.
Pored njega žena kleči. Ona plače, on je vešto teši Moralo je da se desi. To je proces, nije sudbina.
On zna. On ubija. Dok pali cigaretu svećom, Uživa. | |
| | | Nata_Li Spammer
| Subject: Re: Block Out Sat Feb 13, 2010 10:50 pm | |
| Tata brada
On ustaje potpuno svestan situacije. Neko je ubio čoveka usred bela dana, ispred kuće. Tata-brada je vrteo olovke i izneo mu dnevni red, ulazi u bušne cipele i izlazi na sneg i led.
Pre jutra, u redu, čekaće šest da potroši svoju bedu. Ćuti i stenje, hladna su jutra u decembru, kupuje sve, iznosi nekakve velike kese i džakove, kupuje sve, ne veruje nikome, al' poštuje moć navike.
I zna da ne može ovako dugo i zna da nema drugog izlaza i zna da nije on taj, nije on taj i zna, a voli ga...
Drži pištolj u ruci, a ne zna šta će s njim, zna ko je kriv za sve i to glasno kaže, opametio se, srećan je. Kući ga čeka topla supa i čiste čarape, prvo će da se kupa, a posle će hranu da pojede.
On sedi i čuva neku razjebanu zgradu. Gleda me kao da sam mu baš ja pobio decu. A ja samo lutam po svom uništenom gradu besan sam isto kao i on, al' nije to isti bes.
Neko me zove, neko me traži, nekome trebam a ne vidim ga. Spokojno spavaj, ja drhtim na straži, slobodno ručaj, ja sam smrtni slučaj. | |
| | | Nata_Li Spammer
| Subject: Re: Block Out Sat Feb 13, 2010 10:50 pm | |
| Tehno...logija
Jutra ne primećujem, svetlo me ne pokreće ćutim samujem, slušam zvukove Ko si ti da sastavljaš rđav zvuk i orkestar starih šrafova, buku gradova
Zašto da odustanem, nikad nisam želeo da im verujem, žice ne čujem Ritmovi iz prašume u kapama za plivanje Deca Srbije glume mumije
Kao da nikada i nikoga nije bilo osim nas, ni duhova ni bogova ni dečjih osmeha I gde ćeš ti i gde ću ja I čemu lažni sjaj Bez ljubavi pred očima, bez igde ikoga
Šta je s nama..
Čovek sed i umoran, isti mu je svaki dan živi star i sam sa ormarima Šetnja pored obale, sahrane i novine Vreme skraćeno već je plaćeno
K'o da krug se zatvara, dolazi iz sećanja divna muzika starog vremena Nikom nije potrebna, niko se ni ne seća Televizija je pobedila
Kao da nikada i nikoga nije bilo osim nas Ni duhova ni bogova ni dečjih osmeha I gde ćeš ti i gde ću ja I čemu lažni sjaj Bez ljubavi pred očima, bez igde ikoga
Šta je s nama.. | |
| | | Sponsored content
| Subject: Re: Block Out | |
| |
| | | | Block Out | |
|
| Permissions in this forum: | You cannot reply to topics in this forum
| |
| |
| |