.But Home Is Nowhere. Admin
Posts : 107748 Join date : 2009-10-13 Age : 32 Location : Home... but home is nowhere
| Subject: Dubioza Kolektiv Mon Oct 10, 2011 10:29 am | |
| Dubioza kolektiv (poznati i kao jednostavno Dubioza) je bosanskohercegovačka grupa iz Zenice, čija muzika je mešavina regea, daba i roka uz jake političke poruke. Dubiozu kolektiv su 2003. godine osnovali bivši članovi benda Gluho doba Against Def Age: Alan Hajduk, Adisa Zvekić, Almir Hasanbegović i Adis Zvekić iz Zenice i benda Ornamenti: Brano Jakubović i Vedran Mujagić iz Sarajeva. Kasnije su se grupi pridružili gitarista Armin Bušatlić, bubnjar Senad Šuta i Orhan Oha Maslo. Svoj prvi album, nazvan jednostavno Dubioza kolektiv objavljuju u aprilu 2004. U decembru iste godine objavljuju EP nazvan Open Wide, na kojem su gostovali dab muzičar Bendžamin Zepanija i Muš Han iz pakistansko-britanske grupe Fun-da-mental. U junu 2006. objavljuju svoj sledeći album Dubnamite na kojem je gostovao bend Defence iz Tuzle, kao i francuski umetnik Nikol. Na sledećem albumu Firma Ilegal iz 2008, po prvi put su sve pesme otpevali na bošnjačkom jeziku. Njihov poslednji album nazvan 5 do 12 je 12. aprila 2010. stavljen na besplatno preuzimanje sa njihove zvanične veb stranice. Nastupali su na mnogim festivalima u Bosni i Hercegovini, Sloveniji, Hrvatskoj, Srbiji, Makedoniji, Mađarskoj, Italiji, Holandiji i drugim zemljama. Diskografija: Dubioza kolektiv - 2004 Dubnamite - 2006 Firma Ilegal - 2008 5 do 12 - 2010 Članovi: Almir Hasanbegović Adis Zvekić Brano Jakubović Vedran Mujagić Armin Bušatlić Orhan Maslo Oha Senad Šuta Blam - Marijuana - Kokuz | |
|
roberta_bg Level 1
| Subject: Re: Dubioza Kolektiv Tue Nov 15, 2011 6:49 am | |
| imaju par pesmaa koje obozavam | |
|
svejejasno Level 2
Posts : 360 Join date : 2010-06-22 Age : 29 Location : naravno da sam u zutoj podmornici AMAN
| Subject: Re: Dubioza Kolektiv Wed Sep 19, 2012 9:29 am | |
| na sceni su fantazija! volim ih bas | |
|
Hellcat Admin
Posts : 77809 Join date : 2009-10-13 Age : 32 Location : On Highway 55, six feet under, where no one can find her.
| Subject: Re: Dubioza Kolektiv Wed Sep 19, 2012 9:31 am | |
| super mi je bila njihova svirka, slušala sam ih jedno vrijeme baš, sad uopšte | |
|
Sponsored content
| Subject: Re: Dubioza Kolektiv | |
| |
|