| Sumrak serijal - Stefani Majer | |
|
+13*Izgubljena Sholja* Nightrunner She.x3 Djurdja~Drogenmädchen Hellcat Alice NegativePorcelain emily_darling^^ nexy92 Bloody.Mary People Are Shit Ivy ★aNcHy.ZvEzDiCa.★ -forgotten.child- 17 posters |
Author | Message |
---|
-forgotten.child- Spammer
| Subject: Sumrak serijal - Stefani Majer Fri Aug 13, 2010 8:51 pm | |
| [You must be registered and logged in to see this image.]Radnja je vezana za dva glavna lika, Izabelu Svon i Edvarda Kalena. Mlada Izabela je primorana da se preseli u oblačni Fork, poznat kao najkišovitiji kraj Amerike, kod svog oca. Vrlo teško se uklapa u novu sredinu, nenaviknuta na društvo, pažnju poklanja jedino neobično lepom Edvardu – dečku neuravnoteženog raspoloženja, o čijoj porodici kruže zaista zastašujuće priče. [You must be registered and logged in to see this image.]Kako to inače u životu biva, jedno zlo ili dobro, kako ga ko doživljava, ne može samo da prođe – neophodna je ravnoteža. Nakon neizmernog ljubavnog bola koji doživljava, Bela otkriva tu drugu, paralelnu stranu medalje ušuškanog Forksa. Prijateljstvo sa Džejkobom Blekom, drugarom iz detinjstva, koji pripada drevnom indijanskom plemenu Kvilita, otkriva joj još jednu brižljivo čuvanu tajnu. Ni Kviliti nisu tek još jedno pleme ukrašeno živopisnim nošnjama i dramatičnim totemima. Naprotiv, njihova tajna je, poput one vampirske, prikrivena svetlošću noći u seni Mladog meseca. [You must be registered and logged in to see this image.]Samo naizgled obična devojka Bela Svon rastrgnuta je između osećanja prema dvojici najdražih muškaraca, nepomirljivih prirodnih neprijatelja i ne zna kako da spoji ne samo njih dvojicu, već i dva dela sebe. Još gore od toga, Bela je ponovo u životnoj opasnosti: njen stari osvetnički nastrojeni neprijatelj opet joj je za petama, a vremenom otkriva da su čak i misteriozna ubistva koja se dešavaju u obližnjem Sijetlu tesno povezana s njom. I Edvardov vampirski klan i Džejkobov čopor čine sve što mogu da je zaštite, no usred svih napetih zbivanja najzad postaje jasno da Bela ne može da zadrži uz sebe i Edvarda i Džejkoba, i zato je primorana da bira... [You must be registered and logged in to see this image.]Četvrti deo Sumrak tetralogije, roman Praskozorje, američke spisateljice Stefani Majer, završni je deo čudesne priče o večnoj ljubavi mlade devojke Bele i fascinantnog, večito mladog vampira Edvarda. Dvoje zaljubljenih je završilo srednju školu i odlučilo da se venča. Međutim, dešava se nešto sasvim neočekivano... Knjiga je podeljena u tri celine. Prva, koju pripoveda Bela, počinje venčanjem, i opisuje njihov medeni mesec. Druga, čiji je narator Džejkob, vukodlak koji je Belin bliski prijatelj, opisuje njenu rizičnu i nadasve čudnovatu trudnoću, i rađanje deteta koje je pola ljudsko biće, pola vampir. Krajem ovog dela, pošto se njegova draga našla u životnoj opasnosti tokom porođaja, Edvard je pretvara u vampira. Treća celina je ponovo ispripovedana iz Beline perspektive, te tu pratimo njeno navikavanje na život vampira, ali i zabrinjavajuću reakciju okoline na njeno dete... | |
|
| |
★aNcHy.ZvEzDiCa.★ Level 5
Posts : 1679 Join date : 2009-11-09 Age : 28 Location : BG :)
| Subject: Re: Sumrak serijal - Stefani Majer Sun Aug 15, 2010 2:06 am | |
| Ja i tamra ti kupile NM. Ne. Nikad i neu citati. | |
|
| |
Guest Guest
| Subject: Re: Sumrak serijal - Stefani Majer Sun Aug 15, 2010 5:01 am | |
| |
|
| |
| Subject: Re: Sumrak serijal - Stefani Majer Sun Aug 15, 2010 5:42 am | |
| | |
|
| |
Ivy Spammer
Posts : 4977 Join date : 2010-05-02 Age : 32 Location : Underworld
| Subject: Re: Sumrak serijal - Stefani Majer Tue Aug 24, 2010 12:42 am | |
| Procitala i preslusala audio knjige.... | |
|
| |
People Are Shit Moderator
Posts : 21994 Join date : 2009-11-09 Age : 28 Location : Unknown.
| Subject: Re: Sumrak serijal - Stefani Majer Tue Aug 24, 2010 1:33 am | |
| | |
|
| |
Bloody.Mary Spammer
Posts : 7593 Join date : 2009-10-17 Age : 32 Location : Streets Of Gold
| Subject: Re: Sumrak serijal - Stefani Majer Mon Aug 30, 2010 7:00 am | |
| Prochitala sam sve, odlichne su | |
|
| |
Guest Guest
| Subject: Re: Sumrak serijal - Stefani Majer Sat Sep 04, 2010 5:15 am | |
| procitala prvi deo, svidja mi se film nemam nameru da gledam. procitacu sve delove |
|
| |
nexy92 Welcome!
| Subject: Re: Sumrak serijal - Stefani Majer Sat Sep 18, 2010 8:28 am | |
| | |
|
| |
emily_darling^^ Level 4
Posts : 858 Join date : 2009-12-22 Age : 29 Location : Humaniod city^^
| Subject: Re: Sumrak serijal - Stefani Majer Sun Sep 19, 2010 12:29 am | |
| prochitala sam 1..ok su :] <3 | |
|
| |
Alice NegativePorcelain Level 3
Posts : 631 Join date : 2010-07-18 Age : 30 Location : Severni jebeni pol
| Subject: Re: Sumrak serijal - Stefani Majer Sun Sep 19, 2010 8:44 am | |
| Ma knjige nisu dobro napisane. Jednostavno nisu, ne zelim da ulazim u raspravu sa Twilight fanovima, been there, done it, never wanna repeat. :S Mnogo su komercijalne, i jednostavno su glupo napisane. A citljive su, i smesne, i dobra su zanimacija. Kad nemam nista drugo da radim... :] | |
|
| |
Hellcat Admin
Posts : 77809 Join date : 2009-10-13 Age : 32 Location : On Highway 55, six feet under, where no one can find her.
| Subject: Re: Sumrak serijal - Stefani Majer Sun Sep 19, 2010 9:59 am | |
| | |
|
| |
Djurdja~Drogenmädchen Spammer
Posts : 6718 Join date : 2009-11-13 Age : 28 Location : Somewhere.Behind The.Clouds.
| Subject: Re: Sumrak serijal - Stefani Majer Sun Sep 19, 2010 10:58 am | |
| citala sam odavno svidjaju mi se bas mnogo su bolje nego filmovi | |
|
| |
| Subject: Re: Sumrak serijal - Stefani Majer Sun Sep 19, 2010 8:57 pm | |
| mene mrzi vise da citam a bolje su knjige od filmova ofc mada je ec bas dbr uradjen XD | |
|
| |
Alice NegativePorcelain Level 3
Posts : 631 Join date : 2010-07-18 Age : 30 Location : Severni jebeni pol
| Subject: Re: Sumrak serijal - Stefani Majer Mon Sep 20, 2010 3:27 am | |
| Ne svidjaju mi se ni filmovi.
| |
|
| |
She.x3 Welcome!
Posts : 20 Join date : 2010-03-23 Age : 30 Location : Republika Srpska
| Subject: Re: Sumrak serijal - Stefani Majer Wed Sep 22, 2010 2:00 am | |
| -Procitala sam Twilight i pocela New Moon,ali me malo skolske obaveze zezaju ,pa ne stizem bas da citam puno. | |
|
| |
Nightrunner Level 1
Posts : 244 Join date : 2010-08-27 Age : 28 Location : Jebena Planeta Zemlja...
| Subject: Re: Sumrak serijal - Stefani Majer Thu Sep 30, 2010 9:53 am | |
| Procitala sam ih sve...Svidjaju mi se... | |
|
| |
*Izgubljena Sholja* Spammer
Posts : 3454 Join date : 2010-09-25 Age : 32 Location : Dark Chest Of Wonders
| Subject: Re: Sumrak serijal - Stefani Majer Thu Sep 30, 2010 10:02 am | |
| | |
|
| |
Beauty.and.the.Freak Level 1
Posts : 102 Join date : 2010-09-04 Age : 27 Location : Planet Hell
| Subject: Re: Sumrak serijal - Stefani Majer Mon Oct 04, 2010 8:50 am | |
| Procitala sve knjige,sinoc sam ponovo krenula da citam New Moon. :) ♥ Bila sam na premijeri New Moona i Eclipsea. ♥ Bilo mi je divno,ali mrzim seljake koji dobacuju za vreme filma,znam da je to zanimljivo,ali ja se onako bukvalno udubim u platno,ispadnu mi oci,dok gledam. :) Omiljeni lik mi je Alice,mnogo mi se dopada sto je tako vilinski opisana. I Bella mi se svidja,onako po karakteru,nesigurna i neizvesna,a svidja mi se i glumica koja je tumaci. Kristen. ♥ | |
|
| |
Word eater. Spammer
Posts : 2871 Join date : 2009-10-28 Age : 28 Location : in between?
| Subject: Re: Sumrak serijal - Stefani Majer Mon Oct 04, 2010 8:56 am | |
| - Djurdja~Drogenmädchen wrote:
- citala sam odavno
svidjaju mi se bas mnogo su bolje nego filmovi Yes. | |
|
| |
*Izgubljena Sholja* Spammer
Posts : 3454 Join date : 2010-09-25 Age : 32 Location : Dark Chest Of Wonders
| Subject: Re: Sumrak serijal - Stefani Majer Mon Oct 04, 2010 9:00 am | |
| - Beauty.and.the.Freak wrote:
- Procitala sve knjige,sinoc sam ponovo krenula da citam New Moon. :) ♥
Bila sam na premijeri New Moona i Eclipsea. ♥ Bilo mi je divno,ali mrzim seljake koji dobacuju za vreme filma,znam da je to zanimljivo,ali ja se onako bukvalno udubim u platno,ispadnu mi oci,dok gledam. :) Omiljeni lik mi je Alice,mnogo mi se dopada sto je tako vilinski opisana. I Bella mi se svidja,onako po karakteru,nesigurna i neizvesna,a svidja mi se i glumica koja je tumaci. Kristen. ♥ i ja isto gotiwim Alice... dopada mi se kako je izgledala u prwom delu filma, a onda su joj pokwarili frizuru... i, narawno Jaspera, pored nje.... | |
|
| |
Unique Goddess Welcome!
| Subject: Re: Sumrak serijal - Stefani Majer Fri Jun 24, 2011 8:43 am | |
| Citala am nekoliko puta...Svidja mi se | |
|
| |
Звездохоличарка.♡ Level 1
| Subject: Re: Sumrak serijal - Stefani Majer Sun Jul 24, 2011 12:05 am | |
| Citala. Okej. Malo je smorilo posto znam sta ce sve da se desi. | |
|
| |