|
| EKV | |
| | |
Author | Message |
---|
.But Home Is Nowhere. Admin
Posts : 107748 Join date : 2009-10-13 Age : 32 Location : Home... but home is nowhere
| Subject: EKV Mon May 24, 2010 1:02 am | |
| First topic message reminder :
EKV - Aut
Aut - aut, aut, aut, Aut - aut, aut.
Ona hoda sama kroz grad, Misli sve, sve što misli da zna, To je samo down, To je ono što se zove aut.
Aut - aut, aut, aut. Aut - aut, aut.
Ona hoda sama kroz grad, Misli sve, sve što misli da zna, To je samo down, To je ono što se zove aut.
Aut - aut, aut, aut... | |
| | |
Author | Message |
---|
.But Home Is Nowhere. Admin
Posts : 107748 Join date : 2009-10-13 Age : 32 Location : Home... but home is nowhere
| Subject: Re: EKV Mon May 24, 2010 1:09 am | |
| EKV - Ti si sav moj bol
Razmices zavese, gledas obecani grad Svetla se pale, tinja zelja u tebi Jos uvek ti djavoli vire iz rukava I svaki nokat krije otrov ljubavi
Ispitujes zaborav, obaras alibi I biras ulogu kao haljinu za vece U prolazu me dotakne miris noci i kaze Probudi se, pokreni se.. probudi se, pokreni se
Ti si sav moj bol.. | |
| | | .But Home Is Nowhere. Admin
| Subject: Re: EKV Mon May 24, 2010 1:09 am | |
| EKV - Umorna
Umor je duboko u meni riba u vodi, podrum u kuci umor je na rubu usne rec upucena nekom ko odlazi nekom ko odlazi
vodi me, vodi me vodi me na vodu vodi me, vodi me vodi me na vodu
zar ne vidis da mi se oci sklapaju zar ne vidis da mi se oci sklapaju
odmori me, zatvori me zamotaj me, umotaj me poklopi me, odlozi me odahni me, udahni me opusti me, otpusti me ponesi me, odnesi me polozi me, ostavi me ostavi me
zar ne vidis da mi se oci sklapaju zar ne vidis da mi se oci sklapaju | |
| Subject: Re: EKV Mon May 24, 2010 1:10 am | |
| EKV - 7 dana
Sedam dana sam, i gore i dole potrazi me i sedam dana sam, nadji i stavi pokazi me
Nek' boli dok boli rukama stegni kožu svoju poda mnom zategni strah noktima pucaj u znoju
Još ovaj put dok traži i zove zakloniću još neki put dok zrači i moli pokloniću
Drži mene, voli mene uzmi moj, šakom vlažni grli vrat i sačuvaj vreme i sebe za mene bio bih tvoj brat ti si moj brat
Slomi se, o skloni se slomi se, skloni se slomi se, o skloni se od sebe od sebe od sebe..
Slomi se, o skloni se slomi se, skloni se slomi se, o skloni se o mene, o mene | |
| EKV - Ljubav
Ja sam oduvek spavao s tvojim imenom na usnama ti si oduvek spavala s mojim imenom na usnama i kuda krenem, tvoja ruka u mojoj ruci i kada zelim nesto da kazem, ja kazem mi
Ljubav, ljubav ljubav
I svi moji drugovi su odavno i tvoji drugovi dvojinu su stari Sloveni imali u recniku i kada zelim da kazem ja, ja kazem mi i kada mislim o sebi, ustvari ja mislim o nama
Ljubav, ljubav ljubav
Kako vreme nam prolazi, da, vreme nam prolazi brzo i dani i noci su slonovi na indijskom crtezu i boli i boli i boli i boli, boli nas ljubav i boli i boli nas ljubav, boli nas ljubav
Ljubav, ljubav ljubav
Polako dosada mrsi nam kosu i prlja nam ruke polako dosada pravii nam bore od laznoga smeha i nase reci od milja su navika nasa imena od milja su navika boli nas ljubav, ljubav, ljubav
Ljubav, ljubav ljubav | |
| EKV - Ljudi iz gradova
pridi blize i pogledaj dobro kuda vode ovi tragovi tamo svetla gore u noci i ta su svetla nasi gradovi
svako svetlo je jedan stan u stanu krevet, stol i stolice plavo svetlo preko plavih lica i plavi svet iz plave kutije
ooo, ooo, ljudi iz gradova ooo, ooo, ljudi iz gradova
da li mozes prepoznati govor govor ljudi iz gradova da li mozes prepoznati lica lica ljudi iz gradova
mi smo snazni, mi smo jaki ljudi iz gradova mi smo snazni, mi smo jaki ljudi iz gradova
ooo, ooo, ljudi iz gradova ooo, ooo, ljudi iz gradova
prvi dan smo sedeli i prvi dan je prosao kraj nas drugi dan smo sedeli i cekali i drugi dan je prosao kraj nas treci dan smo pruzali ruke i treci dan je prosao kraj nas peti dan smo sedeli i cekali i plakali i sedeli i cekali i plakali
ooo, ooo, ljudi iz gradova ooo, ooo, ljudi iz gradova | |
| Subject: Re: EKV Mon May 24, 2010 1:11 am | |
| EKV - Pored mene
U sumrak otezaju senke I plaze nam po licima Sjaj u ocima je dubok i nestvaran Putujemo recima i razmisljamo koracima Ti i ja, ti i ja
U sumrak tvoje hladne ruke Me miluju po grudima Zaboravljam, zaboravljam
Da samo ti znas koliko mnogo ih ima Samo ti znas koliko mnogo
Pored mene, budi pored mene Pored mene, budi pored mene
U sumrak znam da znas da znam Sve o nevaznim stvarima Iza brda je polje, iza polja je suma Iza sume je kuca, iza kuce je put Koji vodi (koji vodi) Koji vodi (koji vodi) Koji vodi do tebe, koji vodi do tebe
Jer samo ti znas ..
U sumrak tvoje hladne ruke Me miluju po grudima Zaboravljaaaaaaaaam
Pored mene .. | |
| EKV - Prvi i poslednji dan
mislim na korak koji je najtezi kada je najlaksi koji vodi do onog pravog jedinog, istinskog
u meni zveckaju srebrne pare jer danas je nalik na praznik na prolece, na svecanost
zar je to samo laz zar je to prevara mislim na prvi i poslednji dan mislim na prvi i poslednji
odgovor koji cu dobiti ako se potrudim ako se mnogo i crno potrudim na ovaj dan
dok lezimo na ledima i gledamo bele oblake na nebu u prolece, na Durdevdan
zar je to samo laz zar je to prevara mislim na prvi i poslednji dan mislim na prvi i poslednji dan mislim na prvi i poslednji dan
zar je to samo laz zar je to prevara mislim na prvi i poslednji dan ovo je prvi i poslednji dan ovo je prvi i poslednji dan | |
| EKV - Tonemo
Prosli smo prve dane cudenja prosli smo prve dane gledanja ja nisam tu ja nisam tamo ni tu
Dok pijem sok iz tvojih ociju dok lizem so sa tvojih prstiju ja nisam tu ja nisam tamo ni tu
Tonemo, tonemo tonemo, tonemo
Prosli smo prve dane laganja prosli smo prve dane kajanja ja nisam tu ja nisam tamo ni tu
Ne, dani nisu dugo cekali dani su bezali, i puzali i lebdeli ja nisam tu ja nisam tamo ni tu
Tonemo, tonemo tonemo, tonemo | |
| EKV - Voda
Pusti neka voda nosi u zaborav
Obale su prazne kao pustinja i samo ljudi sto pogledom prate sta nosi matica Oci su nam prazne kao pustinja I ugriz na usni sto kaze, tu je nekad bio okean
Daleki gradovi na vodi Kao brodovi na vodi Ti znas, ti znas Voda nosi sve
Pusti neka voda nosi u zaborav Pusti neka voda nosi u zaborav Pusti neka voda nosi u zaborav | |
| Subject: Re: EKV Mon May 24, 2010 1:12 am | |
| EKV - Zemlja
Ovo je zemlja za nas Ovo je zemlja za sve naše ljude Ovo je kuća za nas Ovo je kuća za svu našu decu Pogledaj me, o pogledaj me Očima deteta
U zemlji vidim spas Iz sna me budi glas koji prepoznajem Dok grane miluju naša tela Dok senke prave pokrov za nas Pogledaj me, o pogledaj me Očima deteta
Čujem - vrati se Čujem - ostani Čujem - vrati se Dozvoli mi
Čujem - vrati se Čujem - ostani Čujem - vrati se Oprosti mi
U svakom porazu ja sam video deo slobode I kad je gotovo Za mene, znaj, tek tad je počelo Pogledaj me, o pogledaj me Očima deteta
Čujem - vrati se Čujem - ostani Čujem - vrati se Dozvoli mi
Čujem - vrati se Čujem - ostani Čujem - vrati se Ne idi, ne idi, ne! | |
| EKV - Zid
poljubi prvo one nesrecne pa onda smiri one nemirne lutkama sasij male haljine i lovcima zategni lukove
pronadi me, pronadi me u sobi gde umire dan
u mojim hladnim kisnim sobama na zidu crtez crnog crnila pogledaj zid, pogledaj zid iz crnog mrtvog praznog mrtvila
mi smo slobodni, mi smo slobodni ja sam roden sasvim sam roden sasvim sam
pomiri pse i macke recima nahrani gladne svojim očima dodirni dlanom nedodirljive i spasi nas neuhvatljive
zajasi vetar prema brdima u brdu kamen, so u nedrima pogledaj zid, pogledaj zid na zidu senke nasih godina
mi smo slobodni, mi smo slobodni ja sam roden sasvim sam roden sasvim sam | |
| EKV - Amerika
ljudi odlaze i odlaze i odlaze ovde je dosadno svi su pobegli na neko zabavnije mesto daleko je, daleko je Amerika daleko je, daleko je Amerika
i ako sam negde stigao, bilo je iznutra u sebe, u sebe, u sebe i nikako spolja i gore i dole i levo i desno u meni u sebe, u sebe, u sebe i nikako spolja tamo je put, tamo je cilj, tamo je znak tamo je put, tamo je cilj, tamo je znak tamo je Amerika ..
vrlo sam umoran a ne znam kako, zasto, od cega ovde je dosadno svi su pobegli na neko zabavnije mesto daleko je, daleko je Amerika
i ako sam negde stigao, bilo je iznutra u sebe, u sebe, u sebe i nikako spolja i gore i dole i levo i desno u meni u sebe, u sebe, u sebe i nikako spolja tamo je put, tamo je cilj, tamo je znak tamo je put, tamo je cilj, tamo je znak tamo je Amerika .. | |
| Subject: Re: EKV Mon May 24, 2010 1:13 am | |
| EKV - Iznad grada
Pojeli smo svako zrno celu noc strpali u nedra popili smo sve do kapi suve usne duvaju u jedra
Putujemo iznad grada grad se smeje gleda na nas bezimo u novo jutro iznad grada ispod nas Spojili smo dlan i dlan
zamenili noc za dan ne gubimo dah,ne gubimo dah mala deca ne poznaju strah
Putujemo iznad grada grad se smeje gleda na nas bezimo u novo jutro iznad grada ispod nas
iznad grada .. | |
| EKV - Krug
Ovaj krug sam smislio Ovaj krug sam stvorio Ovaj krug sam razbio U vetar rasuo.
Vetar misli, Vetar zna Sve sto znamo ti i ja. On me voli, On me nosi, On me razbija.
(Solo) A ha! A Ha! U hmm A Ha!
Kao da sam umoran I kao da sam star Kao da je dosdno Isuvise da znam
Ovaj krug sam skupio I opet sklopio On me voli, On me nosi, On mi oprasta. A Ha! A Ha! U hmm A Ha!
Kao ne I kao da Kao zabrana I kao dozvola Kao ne ne ne Kao da da da Kao zabava I kao dosada.
Ovaj krug sam smislio Ovaj krug sam stvorio Ovaj krug sam razbio U vetar rasuo.
Kao ne I kao da Kao zabrana I kao dozvola Kao ne ne ne, Kao da da da Kao zabava, I kao dosada. | |
| EKV - Nisam mislio na to
gledam tamnu vodu jezera pesak na dnu mislim da znam njen mirisni dan trazim, molim, napadam
gledam kroz zid domove ljudi zivim u gradu ulice zovu, ulice gore plamenom s druge strane
koliko dugo ne vidim izlaz ne vidim kraj koliko dugo, ne znam ni sam
nisam mislio na to nisam mislio na to nisam mislio, mislio nisam mislio na to
gledam iz mraka crnog kasmira oduzet sam nenapukli lak na hladnim noktima
odlazim sam, ostaju za mnom kosa i glas stit koji nosim, svetlo neona reci i slike u noci
koliko dugo ne vidim izlaz ne vidim kraj koliko dugo, ne znam ni sam
nisam mislio na to nisam mislio na to nisam mislio, mislio nisam mislio na to
i samo idem dalje niz ulice nemam vremena da bih mislio na to
nisam mislio na to nisam mislio na to nisam mislio, mislio nisam mislio na to | |
| EKV - Ona i on i on i ja
Rasli smo na nicijoj zemlji surovo sunce iznad nas zivimo u tudjoj kuci ona i on i on i ja
Budimo se u zoru tu je pocetak, a tu je i kraj mi smo na granici i nema povratka mi smo na granici i snaga odmice kap po kap
Ljudi me vole kada ih sanjam ljudi se smeju,obican dan Hodamo po toploj zemlji ona i on i on i ja Budim se i ne znam gde je pocetak,gde je kraj
mi smo na granici i nema povratka mi smo na granici i snaga odmice
kap po kap
Budim se i ne znam gde je pocetak,de je kraj mi smo na granici i nema povratka mi smo na granici i snaga odmice
kap po kap | |
| Subject: Re: EKV Mon May 24, 2010 1:14 am | |
| EKV - Ona mi je rekla
Ona mi je rekla gde se skrivas Zelela bi da me opet vidi Ona mi je rekla, ja te vidim Ali za nju vise ne postojim
Ona mi je rekla, zasto cutis A zeleo bih nesto da joj kazem Ona mi je rekla, mices usne Ali ipak ne cujem ni glasa
Ona mi je rekla Tebe nema Nikad nisi bio stvaran
Ona mi je rekla, vrlo cudno U tom pesku ja ne ostavljam traga Ona mi je rekla, da li sanjam Njene ruke prolaze kroz mene
Ona mi je rekla Tebe nema Nikad nisi bio stvaran | |
| EKV - Par godina za nas
Moj prijatelj i ja sedimo na klupi gledamo zvezde slusamo vesti sto su upravo stigle kazu da imamo jos samo par godina za nas
imali smo igracke i ziveli smo sve sve one igre na srecu one igre za ljude sto je smislio neko pre samo par godina za nas
da li znas kako zelim da te nadem da li znam sta trebam da znam voli me kako nikad nisi volela
voli me onako kako nikad nisi volela voli me onako kako nikad nisi volela
zivimo u pricama, branimo se, hodamo i slavimo neke bezvezne stvari neke bezvezne price sto je smislio neko u samo par godina za nas
nisu dovoljne reci, samo obicne reci da me vrate u zivot nije dovoljan dodir ni da znam da te imam jos samo par godina za nas
voli me onako kako nikad nisi volela voli me onako kako nikad nisi volela
raste kao nada, kao more, kao govor kao pokret, kao zora, kao dete, kao krv kao zelja medu nama raste kao bol i grize sve pred nasim ocima
voli me onako kako nikad nisi volela voli me onako kako nikad nisi volela | |
| EKV - Sinhro
Promenicu svet do kraja pesme. Igracu pijani ples u ritmu vetra Pusticu sunce da topi ljubav, izmedju sveta daleko od nas.
Dosao sam da te nosim, da se ne bojis, da ne govoris nema me, da zatvoris oci, da ne zaboravis rec po rec.
Dosao sam da te nosim u kuce mojih predaka, da ti pricam da noci nema, da odustanes, da zelja je glad je vatra.
Promenicu jezik, pokret, telo. Govoricu reci tudje pesme. Dosao sam da ti kazem cuvaj me. Moj korak je moje ime, Cuvaj me!
Dosao sam da te nosim, da se ne bojis..
Dosao sam da te nosim u kuce mojih predaka..
Dosao sam da te nosim, da se ne bojis.. | |
| Subject: Re: EKV Mon May 24, 2010 1:15 am | |
| EKV - Srce
Nije dotakla nista sto bi moglo da boli njene ruke su bele kao led njene misli su ciste, ona misli da voli ona veruje, veruje
Nece doci na jesen kada opada lisce nece doci u zimu kad je sneg nije imala razlog, nije imala kada da ostane, da ostane kraj mene da li da verujem u to
Nisam rekao nista sto bi moglo da znaci nisam nasao onu pravu rec koja moze da veze, koja moze da boli kojoj verujem, verujem
Nece doci na jesen kada opada lisce nece doci u zimu kad je sneg nije imala hrabrost, nije imala kada da ostane, da ostane kraj mene da li da verujem u to | |
| EKV - Svetiliste
Boja njihove odece je bledela od crne ka beloj to je mesto postalo svetiliste dok su prvih godina porodice dolazile u crnini kasnije je boja njihove odece osvetljavala ozivljavala prvi nagovestaj tople crvene i zute kao hodocasce sa generacijama koje dolaze igranje u travi pred prolece sa loptama magicno privuceni bas tim neuglednim delom ceste posle podnevna ozelenela lipa i miris tisine tiho tiho uz ciku dece i setnju roditelja pravi razlog postade nevazan uspomena se pretvarala u nesvesno privlacenje tom kraju | |
| EKV - Bledo
Osvrni se mirno na godine prosle U nizu sto sapucu: "Bledo je" "Bledo je" Sasvim je isprano secanje moje Ne zelim da znam
Zacesljaj pramen straha sa lica Skloni te umorne zavidne oci Da ne vidim ocaj Da ne vidim nista sto necu da znam
Ostavi trag
U dobrim si rukama Niko te nece Niko te nece ponovo zvati Iz dalekog grada u nezgodno vreme Da cuje ti glas
I klize ti reci niz prozore gole U praznome stanu zidovi broje Zidovi znaju cuvati tajne I sakriti laz
Ostavi trag
Osvrni se mirno na godine prosle U nizu sto sapucu: "Bledo je" "Bledo je" Sasvim je isprano secanje moje Ne zelim da znam
Na kraju smo puta potpuno cisti I putpuno sami I beskrajno tupi Jer strasno je hladna krv koja tece I ostavlja trag | |
| Subject: Re: EKV Mon May 24, 2010 1:16 am | |
| EKV - Hladan
Bla bla bla bla bla Ljubav si prodala za kratko vreme Ostao je samo okvir za prazan razgovor Gladni smo sedeli u polumraku I vecerali glupe reci O tome ko je kriv
Pricaj mi o sebi Pricaj mi sta mislis Pricaj mi o ljubavi Hladan Ja samo zelim da sam hladan Osecem se tako hladan U tvojim rukama
Vreme Vreme mi vise nije problem U stvari ne znam bolji nacin Da ga potrosim A dani su se pretvorili u sate Ni to mi vise nije vazno Sve sam ih zgazio
Pricaj mi o sebi Pricaj mi sta mislis Pricaj mi o ljubavi Hladan Ja samo zelim da sam hladan Osecam se tako hladan U tvojim rukama | |
| EKV - Glad
U krugu oka ispod nervozne koze Mirno ceka glad Napukle snage ali gvozdenog stiska Vreba glad
I kada mislim da je svega mi dosta Kada krenem da se hvatam za zemlju Opet osecam glad
To nije igra za jedno To je igra za dvoje Za mene i glad
Ta greska moze da me kosta zivota Zivim samo za glad I kada mislim da je svega mi dosta Kada krenem da se hvatam za zemlju Opet osecam glad Glad mi otima dodir Uzima dusu
U krugu oka ispod nervozne koze Uvek budna je glad Napukle snage ali gvozdenog stiska Zdere glad
I kada mislim da je svega mi dosta Kada krenem da se hvatam za zemlju Opet osecam glad | |
| EKV - Dum dum
dugo se pitam vredi li truda ali sigurno da mi se svida zato zelim da sacekam malo u odluci ovoj ne bih hteo da stradam
necu da kopam po djubristu srece ne bih da zaprljam ruke moc pociva negde iza debelih vrata ja bih hteo da vladam
zaboravicu potrebe i unutrasnje glasove samo jedan je put koji vodi do trona mi cekamo tvoj znak mi cekamo tvoj znak samo jedan je put koji dotice nebo ja bih hteo da vladam
mogu poslati bolji trenutak mogu birati pogodno vreme mogu cekati momenat srece ne zelim da stradam
ja cu mrzeti ledeno hladno srcem sa sedam kora ja cu pucati pravo u leda ja sam roden da vladam
zaboravicu potrebe i unutrasnje glasove samo jedan je put koji vodi do trona mi cekamo tvoj znak mi cekamo tvoj znak samo jedan je put koji dotice nebo samo jedan je put koji vodi do trona ja bih hteo da vladam, vladam ja sam rodjen da vladam
necu da kopam po djubristu srece ne bih da zaprljam ruke moc pociva negde iza debelih vrata ja bih hteo da vladam
ja cu mrzeti debelo hladno srcem sa sedam kora ja cu pucati pravo u leda ja sam rodjen da vladam! | |
| | | Sponsored content
| Subject: Re: EKV | |
| |
| | | | EKV | |
|
| Permissions in this forum: | You cannot reply to topics in this forum
| |
| |
| |