|
| EKV | |
| | |
Author | Message |
---|
.But Home Is Nowhere. Admin
Posts : 107748 Join date : 2009-10-13 Age : 32 Location : Home... but home is nowhere
| Subject: EKV Mon May 24, 2010 1:02 am | |
| EKV - Aut
Aut - aut, aut, aut, Aut - aut, aut.
Ona hoda sama kroz grad, Misli sve, sve što misli da zna, To je samo down, To je ono što se zove aut.
Aut - aut, aut, aut. Aut - aut, aut.
Ona hoda sama kroz grad, Misli sve, sve što misli da zna, To je samo down, To je ono što se zove aut.
Aut - aut, aut, aut... | |
| | | .But Home Is Nowhere. Admin
Posts : 107748 Join date : 2009-10-13 Age : 32 Location : Home... but home is nowhere
| Subject: Re: EKV Mon May 24, 2010 1:02 am | |
| EKV - Geto
Vidim kakva predivna zgrada Balkon, zid sa divljim ružama Atlas nosi kuglu iznad glave Grci, mit i legenda
Magla česlja pramen na ulici Hladan dah sa zapada Gar se crni svuda po snegu Plava bluza i kifla pred čas
Rođen sam u getu Rođen sam tacno u čas Rođen sam u getu Rođen sam tacno u čas da vidim
Magla česlja pramen na ulici Hladan dah sa zapada Gar se crni svuda po snegu Plava bluza i kifla pred čas
Rođen sam u getu Rođen sam tačno u čas da vidim Rođen sam u getu Rođen sam tačno u čas da vidim | |
| Subject: Re: EKV Mon May 24, 2010 1:03 am | |
| EKV - Ja znam
ja imam dobre uslove za zivot toplu sobu, supu i toplu odecu za zimu ja imam sve pogodnosti za procvat u renesansu mog duha su bacena prevelika sredstva
ja znam, ima malo ljudi koje ja znam, ima malo ljudi koje ja znam, ima malo ljudi koje ja znam, ima malo ljudi koje ..
ja imam vrlo zdrave prednje zube svaki dan sam poslan da snimam za poneku reklamu ja znam sve sto boli druge ljude ja razumem svaki trepet svoga napacenog bica
ja znam, ima malo ljudi koje ja znam, ima malo ljudi koje ja znam, ima malo ljudi koje ja znam, ima malo ljudi koje ..
ja znam ..
ja imam dobre uslove za zivot toplu sobu, supu i toplu odecu za zimu ja imam sve pogodnosti za procvat u renesansu mog duha su bacena prevelika sredstva
ja znam, ima malo ljudi koje ja znam, ima malo ljudi koje ja znam, ima malo ljudi koje ja znam, ima malo ljudi koje .. | |
| EKV - Jesen
jesen u kozi, dolazi mi jesen jesen u krznu, dolazi mi jesen mislim na voce i mislim na nju mislim na zuto, na hranu i budj
vidi da nije mozda stigla jesen trazi i naci ces u sebi truo hrast gore u nama je bujica reci dole u nama je jesenji zrak
jesen u kozi, dolazi mi jesen jesen u krznu, dolazi mi jesen gore u nama je bujica reci dole u nama je jesenji zrak
jesen u kozi, dolazi mi .. jesen u krznu, dolazi mi .. jesen u krznu, dolazi mi .. jesen u kozi, dolazi mi .. zrak .. | |
| EKV - Kad krenem ka
Kad krenem ka .. da idem na .. ja pitam za .. da se vidim sa .. pa cekam da u .. i mislim da je .. kazu da .. ne prepoznaju me .. | |
| EKV - Platforme
Večeras u devet, U ulici kod mosta, Taksi tu ne prolazi, Niko nas ne vidi.
Poverljiva skripta, Treba ih predati.
Ja osećam se dobro.
Novine na asfaltu, Tvoje mokro lice, Njihova suva skripta, Mi pravimo film.
I sutradan ujutro Bunilo mi u glavi. Danas je utorak, Ja nemam više druga.
Betonski pastir Čuva svoju ogradu, A velegrad ga zove Na svoje visoke platforme. | |
| Subject: Re: EKV Mon May 24, 2010 1:04 am | |
| EKV - Radostan dan
Kakav radostan dan! Crnci pevaju 'aleluja! Kakav radostan dan, Ptice pevaju 'aleluja-H!
Ti imas svoj strah, Ti imas svoj strah od sebe Ti imas svoj struk Poignée d'amour
Ti si volela moj Weltschmertz Ti si volela moj Weltschmertz
Kakav radostan dan! Crnci pevaju 'alelujah! Kakav radostan dan, Ptice pevaju 'aleluja!
Ti si volela moj Weltschmertz Ti si volela moj Weltschmeee'aah!
Kakav radostan dan! Ti imas svoj strah od sebe Kakav radostan dan! Poignée d'amour
Ti si volela moj Weltschmertz Ti si volela moj Weltschmertz | |
| EKV - Treba da se čisti (deo I)
Treba da se radi u fabrikama Treba da se hoda ulicama Treba da se trči parkovima Treba da se spava u krevetima
Treba da se čisti Treba da se čisti Treba da se čisti ..
Treba da se radi u fabrikama Treba da se hoda ulicama Treba da se trči parkovima Treba da se spava u krevetima Treba da se čisti Treba da se čisti Treba da se čisti .. | |
| EKV - Vrt
Pobegli su svi u grad, Ulice su pune, autobusi. Moj telefon zvoni, zvoni... Samo traže, samo beže.
Sve im je teže, Sve im je teže.
Pobegli su svi u sobe, Kupili po jedan loz, čekaju, čitaju, čude se i gube, gube... Samo traže, samo beže.
Nauči me kako da uredim vrt, Ja moram da imam svoj sopstveni vrt. Nauči me kako da uredim vrt, Ja moram da imam svoj sopstveni vrt.
Pobegli su svi u sebe Ulice su pune, autobusi. Moj telefon zvoni, zvoni... Samo traže, samo beže.
Odmori se, Odmori se... | |
| Subject: Re: EKV Mon May 24, 2010 1:05 am | |
| EKV - Hodaj
hodaj, hodaj, walk hodaj, walk hodaj, walk ...
hoooooodaj ... (walk) shoooooodaj ... (walk)
.. na prstima u noci bez meseca hodaj sa dahom u usima i srcem u petama kao zena na stiklama, take the walk on the wild side i strojevim korakom na granici ukusa hoooooodaj ... hoooooodaj ...
... uvek otecenih glatkih nogu do pojasa hodaj i vrtlog uspeha u pulsu prolaznika hodaj, hodaj biranim ulicama u grbavim oblacima jos krupnijim koracima, na zvonkim jezicima hoooooodaj ... hoooooodaj ... | |
| EKV - I`ve always loved you
Ti spavas na ledjima mazge Ranjenik bleska u moru peska I kamen kvrca pod kopitom Grlo je suvo i sunce svrdla Visis u mraku I vetar ti mrsi krvlju ulepljenu kosu Prometej cuci na ramenu I kljuje plave beonjace Sedis u sobi i slusas zvuk iz kupatila Gde tvoj otac pere ogromne kvrgave ruke I frkce na vodu Sto mu pljuska na lice Gledas u oci zene Koja vristi pod tobom U sumi u oblaku pare Sto sisti iz vaseg daha Stenjes od uboda stotine malih igala Koje stipaju napuklu kicmu Pod teretom vrece sa mirisom kafe i soli Trgas zubima vruce meso Vristis u pijanom stanju Od smrti Od noza Od svetla Od mraka Od srece Od bola Od sebe Kraj sebe | |
| EKV - Modro i zeleno
kako te zamisljam, kako te zamisljam beli hodnik i beli stol pletes ruke od morskih trava modro i zeleno, modro i zeleno tesko primam promenu lica u hodniku vremena
u narucju vremena, u narucju vremena u narucju vremena, u narucju vremena
kako da ostanem isti kako da sacuvam sebe od promene samo putem promene
mirno spavash i pramen na licu ti izmami osmeh opet i opet zelim da vidim unatrag, unatrag, unatrag vrati unatrag u modro i zeleno, modro i zeleno
u narucju vremena, u narucju vremena u narucju vremena, u narucju vremena
bolje da pricam o sebi bolje da idem u nove promene samo putem promene
kako te zamisljam, kako te zamisljam kako te zamisljam, kako te zamisljam hodaj, hodaj, hodaj hodaj, hodaj, hodaj uh, kako te zamisljam, kako te zamisljam unatrag, unatrag, unatrag vrati unatrag u modro i zeleno | |
| EKV - Oci boje meda
Voda pada u tvoje oci boje meda Ja sam decak iz vode Imam trag pod levom miskom Na tvoje usne boje mesa Spusticu kap svoje vode Pusticu glas iz grla Aj, aj, aj, aj, aj, aj Aj, aj, aj, aj, aj, aj
Tvoje usne na meni Tvoje ruke na meni I guram noz medju zube I menjam oblik kao vidra Nosim sablju oko bedra Skupljam znoj sa cela Na tvoje usne boje mesa Spusticu kap svoje vode, vode Aj, aj, aj, aj, aj, aj Aj, aj, aj, aj, aj, aj
Voda pada U tvoje oci boje meda Ja sam decak iz vode Imam trag pod levom miskom Na tvoje usne boje mesa Spusticu kap svoje vode Pusticu glas iz grla Aj, aj, aj, aj, aj, aj Aj, aj, aj, aj, aj, aj | |
| Subject: Re: EKV Mon May 24, 2010 1:06 am | |
| EKV - Olovne godine
ja sam covek sto radi i cita novine i prati naslove i stalne rubrike ja mislim nogama, ja mislim rukama i trazim usima i cekam grudima
grebem ledima naslon stolice vlazim prstima olovne stranice olovne godine
moje vreme od sada moje vreme od tada uvek isto vreme uvek isto moje bacam pogled na sat koza, celik i krom ako postoji vetar koza, celik i krom pitas me ... hiljadu godina otvori vrata otkopcaj me | |
| EKV - Ruke
Misli na ruke kao vesnike bure voli svaki prst ponaosob opipaj nabor na svilenoj suknji i zaparaj noktom do bola
Seti se dana kad su ulicne tuce bile ispit za decastvo opisi mi reci koje jacaju ruke crtaj konan zmaj jna | |
| EKV - Tatoo
hocu da zaboravim ovaj dan i prosli dan postajem ravnodusan posmatram se iznutra
potreban je podsticaj prazan sam i umoran zelim da sam tamo gde je lako reci: dobro je
tattoo - ruza na grudima tattoo - na maljavim laz i mimikrija tattoo - jako dobar tattoo
dobro sam se sakrio ne mozes me pronaci ne mozes me dotaci ne mozes me dostici
hocu da zaboravim ovaj dan i prosli dan postajem ravnodusan posmatram se iznutra
tattoo - ruza na grudima tattoo - na maljavim laz i mimikrija tattoo - jako dobar tattoo | |
| EKV - To sam ja
to sam ja, to sam ja, to sam ja u rupi bez dna mokar sam od tebe mokar od prastanja
ona zna, ona zna, ona zna ona uvek zna oblik mojih ruku oblik mojih pitanja
i svaki put kad krenem u neki novi opasan grad nailazim na sebe to sam ja, to sam ja, to sam ja
i svaki put kad krenem i iznova osetim glad nailazim na sebe to sam ja, to sam ja, to sam ja
to sam ja, to sam ja, to sam ja u rupi bez dna to sam ja, to sam ja, to sam ja u rupi bez dna
i svaki put kad krenem u neki novi opasan grad nailazim na sebe to sam ja, to sam ja, to sam ja
i svaki put kad krenem i svaki put kad krenem i svaki put kad krenem to sam ja | |
| Subject: Re: EKV Mon May 24, 2010 1:07 am | |
| EKV - Zaboravi ovaj grad
Jedan dan za jednu vožnju, Jedna kola, jedan grad, Jedan list u jednoj lokvi, Jedan pogled preko senke Jednog skoka lakog tela, Žene mojih ruku, Jedan pucanj i prasak stakla, Pad u jednom letu. Freeze frame, Freeze frame.
Da zaboravi ovaj grad, Zaboravi ovaj grad, Zaboravi ovaj grad, Poleti i leti...
Jedan dodir jedne ruke Druge žene koju znam, Njeno lice toplih senki Naše vreme, tok života Ovog sata, ovog trena, Vidim, znam, Uvek isti, uvek ja, Čovek stalnih navika. Ne želim, ne želim, Ne želim da, da.
Da zaboravi ovaj grad, Zaboravi ovaj grad, Zaboravi ovaj grad, Ne želim, ne želim... | |
| EKV - Budi sam (na ulici)
Treba mi svet Otvoren za poglede Otvoren za trcanje I treba mi soba Da primi pet hiljada ljudi Sa dignutim casama Sa dignutim casama
I lomi se kristal Svetlucaju staklene iskre Pod nasim nogama Kao potpuni stranci Sa staklom u ocima Sa staklom u grudima Na licima
Budi sam, na ulici Budi sam Budi sam, na ulici Budi sam | |
| EKV - Grad
da li jos uvek negde postoji trag po beskrajno traci sivog metalnog tla licem ka vetru sa vetrom uz lice
da li jos uvek negde postoji znak kameni vrc sa koga dopire glas kamen po kamen korak po korak
kazu da ipak negde postoji grad pod zastavom kise iznad krovova otvoren grad otvoren grad
u koritu reke citam otisku ruku pruzam rosu sa dlana, vreme prelaska vode kljuc rastanka kljuc rastanka
vetar dise gde hoce i glas njegov cujem odakle je, ne znam, ni gde mu je kraj tvoj dah kuda ide, dal' meni se javlja ko zna | |
| Subject: Re: EKV Mon May 24, 2010 1:08 am | |
| EKV - Kao da je bilo nekad
I kao da je bilo nekad i kao da je bilo tu Pod velikim svetlim suncem, pod velikim svetlim svodom Rucali smo meso, glodali smo kosti dobrih zivotinja Mi imamo snage, mi imamo snage za jos dan
Mi menjamo dan za noc, mi menjamo noc za dan Mi menjamo dan za noc, mi menjamo noc za dan
Prolaze brodovi, trube u cast, zvone na uzbunu Deca uce da placu, deca uce da poznaju svoj glas U toplim jaslama, u hladu bora, pod zidom cempresa Mi menjamo nasu noc, za neki tudji dan, za neki tudji dan
Mi menjamo dan za noc, mi menjamo noc za dan | |
| EKV - Novac u rukama
Uvek sam zheleo da osetim dodir Novac u rukama Lepljiv od znoja i masan od krvi Novac u rukama Voli ne voli me voli ne voli me Novac u rukama Kupi me, prodaj me Kupi me, prodaj me Novac u rukama
Velika, chista, poslovna zgrada Novac u rukama Prljavo djubre na ulazu grada Novac u rukama
Voli me ne voli me voli ne voli Voli me voli me - ne voli, ne voli Novac u rukama Kupi me, prodaj me Kupi me, prodaj me Novac u rukama
Voli ne voli me ne voli ne Voli me, voli me Ne voli, ne voli.. Novac u rukama.. Novac u rukama.. | |
| EKV - Sarajevo
Sarajevo, kristalna secanja Sarajevo, od blata i snega otari mi inje sa ociju i cela izadi iz mene, izadi iz mene
Pusti oci da vide jos ovaj put pusti usi da cuju jos ovaj put Sarajevo
Sarajevooooooooo .. Sarajevo, kristalna secanja Sarajevo, od blata i snega Izbrisi mi inje sa ociju i cela Izadji iz mene, izadji iz mene Pusti usi da cuju jos ovaj put, Pusti oci da vide jos ovaj put, Sarajevo, Sarajevo, Sarajevo, Sarajevo Sarajevo, Sarajevo, Sarajevo, Sarajevo | |
| Subject: Re: EKV Mon May 24, 2010 1:09 am | |
| EKV - Soba
U praznoj sobi nema vrata I tragovi zuba na prstima Lampa svetli zute parole Reci dosadne I reci porozne
Hrana je dobro u meni i tebi Mleko u casi i kolac na usni Probudi me, probudi me
U praznoj sobi necije stvari I prljava ljubav u mrljama Popodne zraci topao miris Miris dosade i reci dosade
Hrana je dobro u meni i tebi Mleko u casi i kolac na usni
Probudi me, probudi me Poljubi me, Poljubi me | |
| Subject: Re: EKV Mon May 24, 2010 1:09 am | |
| EKV - Stvaran svet oko mene
bistar dan kao planinska reka kao pusten sa lanca, kao laksi od vode pruzam ruke, dodirujem stvari to je poseban obred i postajem siguran da to je stvaran svet oko mene to je stvaran svet oko mene to je stvaran svet oko mene samo cekam da prodje, samo cekam da prodje ..
potpuno svestan da prolazi vreme kao padanje peska, kao mreskanje vode zatvaram oci, gledam unutra moje sumnje su glupe i postajem siguran da to je stvaran svet u meni to je stvaran svet u meni to je stvaran svet u meni samo cekam da prodje, samo cekam da prodje ..
gurni me blago da se vratim u stanje koje podstice krv da se popne u obraz i sjuri u glavu kao metak u celo jer ishod je isti, postajem siguran da to je stvaran svet oko mene to je stvaran svet oko mene to je stvaran svet oko mene samo cekam da prodje, samo cekam da prodje .. | |
| | | Sponsored content
| Subject: Re: EKV | |
| |
| | | | EKV | |
|
| Permissions in this forum: | You cannot reply to topics in this forum
| |
| |
| |