|
| Edo Maajka | |
| | |
Author | Message |
---|
Nata_Li Spammer
Posts : 2562 Join date : 2009-10-21 Age : 30 Location : somewhere I belong
| Subject: Edo Maajka Sat Feb 13, 2010 10:57 pm | |
| Deja vu
Završio je dan,lagano uranjam u san, san me lako prima uz pomoc lexaurina... Podsvijest radi,misli izlaze na djelo, sanjam u boji,na meni gotivno odijelo... Na licu osmijeh,u ruci su mi placeni računi, Ja u novom stanu,frižineri su mi puni, žena se ne buni,na njoj nova bunda, na njoj novi miris,u sobi joj cijeli Iris... Meni kara jos veća,a glava mi malo manja, nemam strahove,probleme,pun samopouzdanja... Konačno sam pravi,mogu se opustit, od prodaje albuma,mogu si sve priuštit... Novu majicu kupit i za vozački uplatit, auto nabavit i kera što voli balat... Onog Bernardinca,slikavat njega i svog zdravog klinca, a mali,mali isti ja... Za Real igra fudball,na ledjima 10-ka, na klupi mu Cupi,od Madonne ona ćerka... A njena majka,starka mene stalno mjerka, a ja se opirem,ono znaš držim distancu... Odjednom sanjam ko ja ono u čamcu, ko ja pecam,a Savski vjetar me šiba... Odjednom skočim u Savu i postanem riba, postanem som i lagano plivam Savskim dnom... A na dnu ispaljene zolje,bombe i projektili, na dnu mrtvi jarani i pobjeni civili... Na dnu Save je svaka trauma iz rata, bježim na površinu,al`teško ko iz živog blata... Iskačem iz vode i postanem galeb, letim iznad Brčkog,a ispod mene vidim Zagreb... Ispod mene cvijece,miriše,djeca ga beru, po minskim poljima trče,ljudi se jedni na druge deru... Izgubili vjeru,a ja gubim krila, počinjem padat al`drži me nekakva sila... Padnem pred Lotosova stopala i sad mi opet fino, osjećam se silno,bez straha koračam mirno... Udjem u kladionicu,pogodio sam svaki par, pokupim sve pare,u snu sam opet car... Dijelim ljudima lovu po cesti,da imaju za jesti, dajem pare invalidu,za cijeli grad pravim gidu... Pravim party u centru,na party-ju vjerske vodje, predsjednici i vlade,pa šta oni ovdje hoće... Brišem ih iz sna,postavljena je bina, na bini,Elvis,Davorin i ja,u ruci svaki po porijena... Pjevamo Plimu od Indexa,jedemo cevape, sva trojica ko reperi,ono nakrivljene kape... Skočim s bine i dugo padam,budim se,u znoju i cijeli san odjednom zaboravljam... Predamnom je novi dan,novi stresovi su tu, možda se sjetim detalja,kad budem im'o deja vu... | |
| | | Nata_Li Spammer
| Subject: Re: Edo Maajka Sat Feb 13, 2010 10:57 pm | |
| Cenzura
Cenzuriraj komotno, cenzuriraj molim te Guzonja, znas otprije da Maajka ne voli Te ni tebe, ni tvoj bonton, ni tvoju ekipu Fura komercijalu, a nas nikad ne sti-pu A i kad se pusti, onda ovdje lako zagusti Ne svidja se gospodi kad reper nesto izusti Urednik, urednik na mene ima pik Dvije proste rijeci i ether se gasi "klik" Kod kuce djecu tuce, jebe sve po spisku A mene ne vrti zbog par rijeci na mom disc-u Al' ne mozes gasit', raja voli rep Vole iskrene momke i kad opisujemo dojke Kad opisujemo karanje, po zidovima saranje Jebem mater onome kome ja hocu Htio ili ne, na tvoju listu ja docu (budi siguran)...na tvoju listu docu
*sove*
Hos' me cenzurirat', hoces K***c, neces nista dirat' Nemoj me nervirat', Maja ce te bombardirat' Po glavi tufirat', bubrezima ti izonglirat' Iluminirat', explodirat', na kraju koolirat' Koji K***c otvaras usta o onom sto ne razumijes Ciji si tako pametan da mislis da umijes Gurat nos gdje mu nije mjesto, jos glumit gospodina Pederu, drugome tu-ki, koliko ti je godina Samo ti stavi kilt, revers il' ti shinjel Al' cijeli svijet ce znat' da sam te posl'o u pizdu materinu I tebe i sve tak'e, strucnjake divljake, kulturne tornjake Sto nikad ne kresu majke, a drkaju na cajke Svrsavaju na bonton, ja sam sjeme za hip-hop pleme Ne stavljej mi kurton, jebi centuru! Nas pet se izredamo po turu na tvojoj mami Pa da imas razloga da je stavis...
Ref: Mozda se tako skupljaju poeni Rijec je u karanteni Ako cemo bit' posteni Popusi mi K***c Jes' jako sam nekulturan Kakva cenzura, izvini Odma' me ti skini (2x)
Ukazi mi postovanje, pizdo, ca-pri ti je sranje Hamas, tuzlanska gerila, pivo, tequila, nargila Paket shita iz Brazila, Kardeljevo-Mostar-Tuzla Rolir izlaz, Sove - Komisija, zelena nargila Dvije ekipe na istom frontu, na mikrofonu i na bini Covjek dimi pri brzini 100 kila u krivini Mostar-Tuzla, Tuzla-Mostar vicem, galamim na sav glas Nek se cuje, boli me K***c, ko me voli, ko me kritikuje Rima za izlazak na bini k'o divokoza Hip-Hop-uru furam care, ne jebem cenzuru Sit sam zajebavanja, cenzurisanja, sranja U kuci Tuzla-Mostar, care, nema raspravljanja Ne mozes nista rec', moras forsirat' kulturu Il' uvale ti pederi na rimu cenzuru K'o flaster na usta, K'o ustani, pa sjedi dole Fejkeri se boje, jer znaju gazda ko je
Kao i svi drugi i mi imamo problema A nijedan od njih nije sto se tice zena Sta te fura tvoja cenzura, tortura, zenska frizura Vidis, mene fura njena figura, znas Oprosti sto sam prost, ali volim tu umjetnost Nogice u zrak, Sova Profa sad je gost Vrati se u stvarnost Nemoj bola' bost', nemoj bola' bost' Nadji razliku izmedju tromblona i mikrofona Sice i miliona, sifona i silikona Postedi me komentara, ako mi je vruca kara Stavicu je u hladnu vodu Nijagara Nemoj skidat' gace s jaguara Datum s kalendara, jer neke ljude to stvarno umara Pogledaj u nebo, crne siluete lete Sove napadaju one koje nanose stete
Ref: Mozda se tako skupljaju poeni Rijec je u karanteni Ako cemo bit' posteni Popusi mi K***c Jes' jako sam nekulturan Kakva cenzura, izvini Odma' me ti skini (2x)
Cika Sirovina prica svoje price Zamrznute bajke od klosarskog cice Pip, cenzura, izvini MC na bini Kakva su ovo sranja, odma' mi beat skini Pusti me da kazem, pusti me da repam Ovako isto k'o da uz instrumental sepam Sjecete mi text, hocete kulturu Ja predstavljam svoju, ne stavljaj cenzuru Sta mi je u glavi to mi je i na papiru Hajde s nama pusi tiru-liru, dodaj birusiju u istom djiru Kazem kara ti se stara, ne stavljaj cenzuru Dolazim iz MOSTAR-a !!! | |
| | | Nata_Li Spammer
| Subject: Re: Edo Maajka Sat Feb 13, 2010 10:58 pm | |
| Djed Mraz
Sam u krevetu bez zene da me 'fata Bilo je 2 sata, neko mi pozvoni na vrata Jedva otkljucavam jer tvrdo sam spav'o Vidim 2 patuljka, kazu mi: Maajka Zdravo! Izvini sto te budimo ovako po noci Al' jedva smo te nasli, hitno moras s nama poci Kazu: Radimo za Djeda Mraza i treba nam novi Sta cu vam ja, oni kazu: Haj' pogodi Uvedem ih u stan i po kavu smo maznuli Kako, zasto, gdje, oni sve su mi objasnili Zadnjih 5 godina Djed Mraz je bio Albanac Ove godine je red da bude Bosanac Dobio je otkaz, samo bureke je djelio Nemoguce da je svaki klinac burek pozelio Pos'o brzo: Ho's - Ne's, svako dijete poklon zeli Haj', reko' moze i svaka dlaka da pobijeli Pa da svaka dlaka (hahaha) Ne mogu vam opisat' kol'ko sam se smij'o kad sam is'o pisat' Nije bio fol, odletili smo na Sjeverni pol Gradic ispod zemlje je za djecije zelje Tvornice, bolnice, klubovi za patuljke Kad poklone ne rade onda djilaju smotuljke Ja provjeravam popis, poklone i adrese Spustanje niz dimnjak da se kuca ne zatrese Uvjezbavam suljanje, odrzavam kilazu Irvase i plantazu, imam tetovazu: Djed Mraz - na Gothici, preko cijele shkembe Trebe kad me vide da vicu: ho-ho HO-HO-HO Babe, HO-HO-HO Babe HO-HO-HO Babe, HO-HO-HO Babe (Halo de de, reci Djede) PJEVAJ: Ja Djed sam Mraz i izgledam Naj Zdebeli, sijedi, u slikama (sankama) sjedi Ja Mraz sam, de djeco stan'te u red Nemam poklona, onda je "bad" (2x)
Trebamo krenut' noc pada, ja rece A glupi irvasi ko za inat nece 6 irvasa pojela su gras sa moje vrece Sjebace mi haman cijelo ovo vece Ako ne krenete, od vas cu napravit' cevape i kobasice Ako krenete, nabavicu vam irvasice I mi letimo i letimo, brzo k'o Braco po boku, Braco Poklone furamo djeci, makar da su Bogu iza nogu Bilo gdje da je dimnjak ja uskacem k'o divljak I na glavu - i lasta, i na noge vazda U kucu, zgradu, logor, pa cak i zatvor Kroz grijalicu, sporet i radijator Bilo je ba zajeba, dobro, samo trunku Ne seri Bosanac, napravio si pravu zbrku Pa zajeb'o se, onom malom Palesticu dao prase Ma nemoj Djeda Mraze, a ono sto si povrac'o po spajzu Dobro, evo nisam treb'o furat' onu "brlju" Vama sto sam "izrig'o" kupicu po novu kosulju I necu glasno vise slusat' cajke Dugo si se zadrzav'o gdje su samohrane majke Ma ljudi, kazem vam, cist mi je obraz Gladnoj djeci si dav'o vise, EVO TI OTKAZ!
Otkaz, a?! To je zato jer sam Bosanac Jel'de, jel'de zato sto sam ja Bosanac Uvijek tako bude, uvijek Kad god nesto Bosanac radi... Ni za sta mi nismo, samo za baustelle
Ja Djed sam Mraz i izgledam Naj Zdebeli, sijedi, u slikama (sankama) sjedi Ja Mraz sam, de djeco stan'te u red Nemam poklona, onda je "bad" (6x) | |
| | | Nata_Li Spammer
| Subject: Re: Edo Maajka Sat Feb 13, 2010 10:58 pm | |
| Down
Dragi Babo moj, voli te sin tvoj Na tebe mislim cesto, svaki dan od kad' si nest'o Pric'o nam je tetak, on je dobio metak Da ste se razdvojili ti, on i Sajo Onaj dan kad je grad pad'o
Nikad necu zaboravit onaj dan Kad je Sajo dos'o iz logora Kad mi je rek'o "imas pozdrav od staroga" "Da ima Boga, dos'o bi i on na razmjeni" Svaki dan je mati od tad' govorila meni
I tako cijeli rat smo zivjeli od razmjene do razmjene Za sve si mrtav, al' Babo nisi i za mene Kod svake organizacije, trazio sam informacije Makar bilo sta, al' niko ovdje ne zna nista
Molim Boga da lazu, kad kazu da si mrtav Al' i sam znas kakav je odvratan svijet nas Pric'o mi je jedan sto radi u muriji Da je bio zatvoren u Logoru, u Srbiji
I da jedan isti ti, kleo se nema s cim nije Bio zatvoren u istom Logoru, i to bas s njim A mati ko mati, Mati ko Mati, Babo ona najgore pati Jedno vrijeme je pila, nije znala sta sa sobom da radi
Isla je kod zena sto u grah ugledaju Pomalo se nadala, nadu grahom povecavala Al dobro je, NO SIKIRIKI, sad je bolje Ja sam dobro dijete, ona ima tablete i dobre je volje
(Kad kidam veze pisem pisma i pjesme Ja ne mogu vise gutat, a plakat se ne smije Pa slazem pisma i punim svoje teke Zajebano pravo, nisam ni covjek ni dijete) ...BABOOOOO...
Dragi moj oce, ama dragi moj tata Sjecas se, tako sam te zvao prije rata Dok me jedan bradati nije poc'o zajebavat Ne da mi se objasnjavat, al ti se s njima ne bi slag'o, garant
Nema veze, sjecas li se kako sam ti pravio meze Sad ga pravim sebi, samo sljiva, znas da drogu ne bi' Nemoj se bojat', nisam peder, im'o sam ja zenski Znas i sam da je to kod nas genetski
Volio bih otic' s tobom na utakmicu, jednom bar Stara mi je rekla kol'ko volis fudbal Samo da vidis, ima jedan Salihamidzic Malo mi na tebe slici, da vidis kako po boku pichi
Skoro sam se rasplak'o, da ti kazem, e ovako Mi ti idemo u Australiju, tamo je otis'o skoro svako Tetak sredio ono nesto preko IOM-a Moramo ici odma'stari, ovdje je stvarno zivot koma
Ako te bog zivog vrati, ako te nama donese Nikad ne znas! Evo tu ispod, Babo, i adrese Evo ti telefonski broj, on je samo moj Ne brini, ja cu brinuti o staroj Voli te sin tvoj, Babo moj (4x) moj...moj...
(Kad kidam veze pisem pisma i pjesme Ja ne mogu vise gutat, a plakat se ne smije Pa slazem pisma i punim svoje teke Zajebano pravo, nisam ni covjek ni dijete) ...BABOOOOO...
Ni znan ni lud, ni dobar ni grub Samo zeljan pravde, dobrodos'o u klub Plase nas, dijele, a nema niceg Pa se ne bojim niceg, osim Onoga Viseg | |
| | | Nata_Li Spammer
| Subject: Re: Edo Maajka Sat Feb 13, 2010 10:59 pm | |
| Dragi moj Vlado
Draga moja Vlado ja bi' im'o djecu rado Daj mi dobru platu, napravicu ti ih stado Solo cu povecat' natalitet za 5 posto I ja i ona, pun nam K***c vise kurtona
Ne trazim puno, samo stan dok nisam umro Sekiras me, festam k'o da zivim jos petn'est Bice dosta, zaboravio sam (oh shit) To je premalo godina da otplatim kredit
I ja bi' na more jer mi ruke od zuljeva gore Za EURE, KUNE ja bi' kod vas dole na Brijune Zaposlite me tamo da se kupam, glumim lafa Lopatom cu cistit' govna od vasih zirafa
Zaposlite nas k'o portire da cuvamo ministarske Suvenire, dokumenta i papire Ama Vlado, jebo ga ti...Bicemo ti security! Cuvat' od belaja, kad dodje nasa raja
Kad sindikalna masa krene prema tvojoj zgradi Ne brini se, mi smo jaki i zdravi i mladi Mi smo takva nacija, nismo za astronaute Al' cemo lomit' kosti dok cuvamo vase aute
Znali su nudit' pos'o ali to sam usr'o Za svaki posten pos'o traze iskustvo Dok traze oni, trazim i ja da ga dam Dotad cu drkat' K***c, jer to najbolje znam
KAD DODJEM DO KRAJA I NE MOGU VISE GLEDAT' OVAJ TRULI SISTEM KAKO ME SISHE UZECU ZASTAVU, KRENUT' NA KORDONE TRAZICU PROMJENU I PJEVAT PAROLE:
JEBO VLADU (JEBO) POLITIKU (JEBO) U SABORU (JEBO) SVE NJIH REDOM JEBO VLADU (JEBO) POLITIKU (JEBO) U PARLAMENTU (JEBO) SVE NJIH REDOM
Daj mi hljeba Predsjednice, daj mi nesto da pojedem Daj mi para za auto da nesto pojebem Podmiti me jer si pjesme Titine pjev'o Recu nije istina, recu da si samo zjev'o
Ama daj mi posla, da ne bode k'o osa Barem komunalac da mi se otupi zalac Moja duhovna kasta je bez dostojanstva Bez cilja i smjera zbog puno pijanstva
Posla-mi ga hocemo, a bez njega locemo Puni bjesa u sebi a ne znamo da placemo Onda sta cemo!? Skupit' jade pa na barikade I bjezat' iz drzave mile i trazit' azile
Nije istina, Edo mili brate Vi mladi uopste bjezat' odavde ne morate Care, skupi pare. Moras platit' ako hoces radit' Samo dobra veza donosi radna mjesta
A veza je jaka k'o mreza puna cvorova Puna gladnih usta i raznih odgovora Malo glavom mucnem, u svakoga soma bucnem Zaboli me glava i bez soma sam k'o Sava
A cijelo vrijeme punim koktele Gledam burzu rada i tamo gubim vrijeme Rece OPET NISTA na salteru teta OPET NISTA ubacila je opet svoga zeta
KAD DODJEM DO KRAJA I NE MOGU VISE GLEDAT' OVAJ TRULI SISTEM KAKO ME SISHE UZECU ZASTAVU, KRENUT' NA KORDONE TRAZICU PROMJENU I PJEVAT PAROLE:
JEBO VLADU (JEBO) POLITIKU (JEBO) U SABORU (JEBO) SVE NJIH REDOM JEBO VLADU (JEBO) POLITIKU (JEBO) U PARLAMENTU (JEBO) SVE NJIH REDOM
Mozes birat': fakultet il' cigla i cement A i kad imas fakultet ceka te cement opet Imamo kichme krive, mishice najvece Jer praznimo pive dok nosamo vrece
Punimo mjesalice, vozaju nas "marice" Zbog zuljeva cu kukat' od njih ne mogu vise drkat Sjetio sam se! Otvoricu jednu fontanu Po noci vadit' iz nje pare, gledat' picke po danu
Otvoricu skolu, ucit' djecu svercu za raju Ako ne pravom onda onom u tramvaju Zaradicu platu, prodacu tramvaj levatu Preduhitrit' Vladu, prodacu im nebo i Savu
Prodacu pola kurca, jer ipak ja sam Bosanac Pa cu biti k'o politicar, ali intelektualac Uzecu spermu, stavit' u nju parfema Prodavat' k'o gel za kosu, il' k'o za ten krema
Iznajmit' sebe uz kadu, za siromasne u tuzi Ja cu prdit' da im bude k'o Jakuzi Prodavat' svoje strahove, prodavat svoje parole Ma prodacu govno da nam povrce raste bolje
Al' kad budem na cesti, na celu kolone Kad budem na meti, zato jer rusim one Sa zastavom u ruci stajacu casno Gledat' kordone i pjevacu pravo glasno
JER DOS'O SAM DO KRAJA I NE MOGU VISE GLEDAT' OVAJ TRULI SISTEM KAKO ME SISHE UZ'O SAM ZASTAVU, KREN'O NA KORDONE TRAZIM PROMJENU I PJEVAM PAROLE:
JEBO VLADU (JEBO) POLITIKU (JEBO) U SABORU (JEBO) SVE NJIH REDOM JEBO VLADU (JEBO) POLITIKU (JEBO) U PARLAMENTU (JEBO) SVE NJIH REDOM (2x) | |
| | | Nata_Li Spammer
| Subject: Re: Edo Maajka Sat Feb 13, 2010 11:00 pm | |
| Faca
Oko mene propalice, ubojice, jebena stoka Utoka ispod kaputa Ljuta faca, dobra maca, dobri joj sifoni Privlace je moji "maroni" To-zla po ruci, to-zla po vratu Drogu prodajem i rodjenome bratu Oko mene dzelati, svako glavu da mi skrati, hoce Na moje mjesto i on da dodje Pa da ima i on moc pet stotina na noc Policiju u saci, robove u nekoj stranci Lanci 24 karata, na zadnjem sjedistu Maloljetne, da ih 'fata Boli me kara i za Pakao i za Raj Uredno opskrbljujem cijeli svoj kraj Travulja i Koka, svako da se roka Stoka nek se truje, za mene da se cuje Ako me nema u "Meci" na cesti Is'o sam jesti, u villi "Kod Andje" Ko hoce nek me nadje Tam' me cekaju zene sto rade za mene Vrijeme je da se krene, da ih odbacim u hotele Ima tu poznatih imena: zena s TV-a Manekenke, voditeljice, studentice, pjevacice Ja dobijem pare kad god skinu gacice (hehe glupacice)
Dobar Beat dere, nova stvar od Ede Prolaznik slusa, a gazda se unutra gushta Svako gleda cara dok se voza Po meni to-zla, u "Mercedesu od Broza" ...kazem (2x)
A ima jedna "kvaka", istina nije ovakva Kad mi neko prijeti u gacama mi je kaka Svaku trebu koju vozam, ja je ne poznam To su sestrine prijateljice i njezine kolegice (s fakulteta) U dzepu imam par tableta Za glavu aspirini, k'o fol' amfetamini Limuzin mi je od oca, on mi nekad da novca Nekad da i Mati, da mogu za kavu imati Da mogu chill-ati po cijeli dan u kaficu Uzivat' u jednom te istome picu Niko ne zna "pricu", ne znaju mace Sve sto je na meni, da je ustvari sa jebene pijace K'o da zna sta je falsh, roba iz Turske Cipele iz Italije, iste k'o iz Rumunske Pozlaceni lanci izgledaju k'o pravi Sve mi je jeftino, pa cak i gel na glavi "Kod Andje" se radi, sredio mi stari Tamo perem cashe i slazem u gajbe flashe Ali ja sam Car i zaboli me kar Za trebe iz Bulldog-a moj pos'o je droga MAce vole FACE, bitna ti je prica Na sebi kicha, u dzepu moze bit' i sica Od "Mece" kljuc na stolu, vidim je vec golu Sve je u redu, imam i za kavu i za colu Kad je ufuram u "Mecu" pusticu joj Cecu Samo da je zbarim, necu sa njom imat' djecu (Covjece jesi normalan, djecu s njom imat', hahaha)
Dobar Beat dere, nova stvar od Ede Prolaznik slusa, a gazda se unutra gushta Svako gleda cara dok se voza Po meni to-zla, u "Mercedesu od Broza" ...kazem (4x) | |
| | | Nata_Li Spammer
| Subject: Re: Edo Maajka Sat Feb 13, 2010 11:01 pm | |
| Faca (intro)
Hodanje ulazenje u auto.......
First person:Gdje ce mo
Second person:Sta ja znam gdje ce mo kod Andje
First person:Gdje?
Second person:Kod Andje.
First person:Ti jos nisi bio kod Andje?
Second person:Ne
FIrst person:Ajde idemo vozimo se tamo bio ja tamo sa Sanjinom i sa Saletom nesto, sve je dobro renoviro.
Second person:Cek to je neko bio sa tobom?
First person:Ma vidices bolan da znas kako sluze sad renovirano super ono pravo ajde idemo.
Second person:Ajde ja placam cugu.
First person:Ajde moze. | |
| | | Nata_Li Spammer
| Subject: Re: Edo Maajka Sat Feb 13, 2010 11:02 pm | |
| Glupa kujo
Kujo glupa, glava ti je tupa, ti ces vrijeđati moj grafit tvojih usranih rima sam više sit! Sta je, ja sam hip-hop biće od tebe više, dok bacam na tebe otrovane kiše! Počni smišljati kako bi se iz pakla vratio, Nakon što sam ti već udove skratio, ali neće biti kraj priče dok ti se srce još miče... Vratimo se tvojim jeftinim i sjebanim rimama koje su petardice prema mojim močnim minama, Ti si se samnom našao mjeriti morat cu te jednostavno srediti, da bi naučio lekcije od carske hip-hop selekcije! Nek ti, htjeo si mene sjebati ali me nisi ni uspjeo ogrebati ali u paklu vremena ces imati pa če ti se jaja od straha klimati a to će ti sigurno trebati ako zeliš ko ja repati; a ja ti odo ženu jebati. Sad ležiš u grobu dok ja čak svom robu koji ima svoju sobu kupujem skupu robu.
Kad je Nemonja s moje lijeve strane nemoguće nam je nanjeti rane svi fakeri se boje da če ih pregaziti rime moje kad je freestyle batle svi od mene bježe jer je protiv mene freestyle-lati naj teže bolji sam čak i od onih popularnih brijača kojima je puno veća plača Moj drug nemonja svojim rimama neboder ruši i naj dublje jezero isuši nemoj slučajno da nam ukradeš koju rimu jer češ osjetiti moju oštrinu vidjet češ moju brzinu na svojoj koži češ osjetiti moju silinu a ti me nisi poslušao nego si krao ali nisi znao da se ne zajebavam več da fake mc sjebavam zato si sad na kbc-u jer se previše mojih rima našlo na tvom cd-u uzet ču bazuku tebi i tvojoj curi skratit muku neču te zakopat nego ču te kremirat jer ne želim tvoje smrdljivo tijelo dirat nemoj se ni nadat da češ me s leđa svladat nemoj to ni pokušavat jer češ ostati na podu zauvjek spavat nikad nečeš biti moja ekipa jer ti je glupa spika lakše ti je jack pot dobit na lotu nego biti samnom u spotu bježi od mene što dalje jer ču te baciti morskim psima u ralje zabit ču ti metak u čelo prerezat ču ti ždrijelo stavit ču te na raspelo drugo nisi ni zaslužio jer rime koje si pružio nisu tvoje već su od nemonje i moje da te idem tužit mogo bi si stvarno veliku lovu pružit jer imam pun K***c dokaza i sjedoka da si krao ali nisam tako nisko pao stvarno imaš sreču jer nisam pička pa te tužit neču, fakeru jedan glupi bolje si hip hop vodić kupi proučavaj ga do kraja svog fakerskog života pa možda onda nećeš zvučat poput idijot
još jednomne kažem ali napominjem ne lažem svaki mc koji me opelješi neče moći da me se riješi svakom jebenom smradu razbit ču arkadu s bokserom od ventila izbit svakog debila koji misli da je od mene bolji Tata, daj ga zakolji nemoj mi pamet solit jer češ za milost molit rime su mi tako jake da naj časnije cure na njih postaju lake pjesme su mi s tolko boli da hrvat četnika zavoli ni jednog rap-era se ja ne bojim jer iza svojih rima stojim nakon fajta samnom mogao bi imati slab vid i postat stopostotni invalid nemoj se bahatiti jer bi te ja mogo osakatit kad te moj tata složi imat češ osječaj da nisi u svojoj koži poželit češ da se nisi nikad rodio jer je moj tata mnoge bitke vodio na licu su mu uvjek ratne boje jer brani friendove svoje zato ti je bolje šutiti i ne ga naljutiti al' nemoj ni naljuti mene jer ču ti jebat sve žene ako kažeš da si od mene veći završit češu u mrtvačkoj vreči rap ti je katasrofa ovo mi je bila zadnja strofa!!! | |
| | | Nata_Li Spammer
| Subject: Re: Edo Maajka Sat Feb 13, 2010 11:14 pm | |
| Intro
[Edo Maajka] Repat preferiram Mikrofon cekiram Hitove serviram rime kad prebiram Materesina, hiphop starijesina velika glavesina rokam ko masina Edo Maajka refren ko cajka dala mu svaka u gacama staka Edo zine fejker gine jake rime kao mine Dash i Shot i Koolade moj brat kad trebam beat ja njih cu zvat defense komisija moja divizija FMJAM emisija | |
| | | Nata_Li Spammer
| Subject: Re: Edo Maajka Sat Feb 13, 2010 11:16 pm | |
| Jesmo l' sami
[Djuro] Ja sam tog dana obavljao najnormalnije funkcije ovaj jutarnje, zaljevao sam pesticidima polje iznad bukovice kad se iznenada, na lijevoj strani sam u vidokrugu primjetio neki eee objekat eee nepoznat koji je bio bljestav ustvari mjenjo je boju ustvari bio je zut, zelenkaste boje povremeno onda sam iznenada, zacudio sam se jer sam primjetio da avion jednostavno stoji na mjestu i da se elisa pri tom ne okrece a ja sam znao da se avion morao kretat jer sam ga upalio i sve medjutim motor je mirovao sve je stajalo taj objekat je proletio par puta pored mene pogledo sam dole, pesticidi su oo nisu padali po njivi nego su na moje ooo opsto iznenadjenje stajali u zraku onda sam s ovaj nisam gubio pribranost ni jednog momenta pokusao sam da pokrenem avion nije mi polazilo za rukom kad kad mi se taj objekat izgubio nepoznati bljesteci ee zeleni ustvari crveni je bio taj zelenkasti objekat kad kad kad se izgubio iz vidokruga avion je sam kreno naprijed i ja sam imao apsolutnu kontrolu nemojte me vise stvarno
[Edo Maajka] Bila je ponoc i satovi su stali Na vrata mi pokucase Mulder i Scully Kazu trazimo svemirca velka mu je glava Reko 'imam takvog u gacama al' trenutno spava' Sala mala
Da te pitam Da li imaju duge kose ? Da li traperice nose ? Da li vjeruju u Boga ? Da li uzimaju droga ? Da li ima smoga i kod njih na planetu ? Dive li se nama il nam zele nanjet stetu ? Odakle dolaze ove nase mljecne staze ? Je li dolaze u miru ili zele da nas zgaze ? Zasto paze tolko na svoju diskreciju ? Da li mozda zele na nama da naprave korekciju ? Pa da i mi dodjemo do svjetskoga mira Al' mozda i kod njih gore neka borbena svira Mozda je i kod njih gore samo se priznat stide Mozda svoj opstanak na nasoj zemlji vide Pitam se Da li rade grafite ? Il' su im ulice totalno ono totalno jebene ciste ? Tako ciste da se ono sve pravo sjaji Da li udobno zive ili umiru od gladi Da li se trava sadi kod njih ko kod nas zito ? Da vidim svemirca to bih ga ja upito Da li imaju policiju ? Da li i njih maltretira ? Da li vole opoziciju i kako vlast se kod njih bira ? Znaju li sta je piva ? Da li rocka kod njih ima ? Da li ima kod njih boli ? Da li zena voli ? Duvaju li na flasu ili koriste roli ? Je li ljepo tijelo kod njihovih zena ? Da li se i oni tuku zbog boje svoga tena ? Kad dodju izbori jel se i kod njih laze ? Da li im zene vole petting vole'l tetovaze ? Koja je valuta ? I da li devalvira ? Da li i kod njih na ratu gore neko profitira ? Kojim danom po gebiru idu ? I zasto nikad bas nikad nas ne zovu na gidu ? Je li imaju u vidu davat vize za strance ? Hoce li primat ko' izbjeglice nas Bosance ? Nek' me prime prvog ovdje nemam plana, kuce, stana zivitnog elana ni volana da vozim Ovdje mi je neugodno al' kod vas cu da prosim
[Refren 4x] Nek' nam vrate Elvisa, Haseta, Bruce Lee-a a evo im silikoni, atomska i CIA
[Edo Maajka] Evo im sve | |
| | | Nata_Li Spammer
| Subject: Re: Edo Maajka Sat Feb 13, 2010 11:18 pm | |
| Kidanje veze
Svadje, svadje, svadje, i opet svadje Iz ove usrane veze bi' izas'o najradje Tvoja kontrola nanosi mi puno bola Tvoje ponasanje vise ne zasluzuje prastanje Ne mogu vise, ova veza mi energiju sishe Poslije kise dodje Sunce, kod nas su same kise Razlike izlaze na povrsinu Prije su bile male, a sad su tol'ke da nas Totalno lome, na komade Postoje nade, plusovi postoje Al' minusa je tol'ko da ih ne vidi niko Kad smo zajedno vani dive nam se jarani Srecom ne znaju kako se ponasamo kad smo sami
Tisina, najgora je tisina Rijeci se potrosile, izmedju nas sad je planina Najgore je kad se iz dosade ljudi sexom bave Pola sata uvjezbanih poza optimizam daje Jebo sex kad postane rutina Jebo 'vaku ljubav sto hlapi k'o Alpina (al' nisi ti sama za to kriva, znas) PRVO SE VOLIMO, PA VODIMO LJUBAV PA SE KARAMO, PA NA KRAJU JEDNO DRUGO VARAMO PRVO SE VOLIMO, PA VODIMO LJUBAV PA SE KARAMO, PA NA KRAJU UVIJEK JEDNO DRUGO VARAMO
(...prateci zenski vokal - engl.)
Smiri zivce niko ne trazi krivce Krivi smo oboje, za ljubav potrebno je dvoje Ljubomora, od nje ti sve krene A kad ima ljubomore, tu fali povjerenje Svaka moja friend-ica je tebi bila prijetnja A svaki tvoj friend je meni post'o samo smetnja To je "sebicna ljubav" kad 'oces partnera "za sebe" To je "posesiva", vel'kim dijelom je i ona kriva Tebi treba oslonac, tebi treba i sigurnost Ja sam neozbiljan tip, kojem malo fali odlucnost Nasa ljubav pretvorila se u naviku Navikli se na lose, jedni drugom usli ispod koze Promjena se ljudi boje, ljudi promjene ne vole 'Vako nam je bolje, za promjene nemam volje Al' ne mogu vise ovako, ti mozes jos manje Trebamo nesto vise, ova veza je totalno sranje
(...prateci zenski vokal - engl.)
PRVO SE VOLIMO, PA VODIMO LJUBAV PA SE KARAMO, PA NA KRAJU JEDNO DRUGO VARAMO PRVO SE VOLIMO, PA VODIMO LJUBAV PA SE KARAMO, PA NA KRAJU UVIJEK JEDNO DRUGO VARAMO (2x) | |
| | | Nata_Li Spammer
| Subject: Re: Edo Maajka Sat Feb 13, 2010 11:19 pm | |
| Klishe
STA SE TO... sta, sta, sta, sta se to ljudi Sta se to dogadja!? DOGADJA... Svi isto zvuce, svi isto pjevaju, svi isto rap-aju SA VAMA... Svako svakoga pljuje, sta god na radiju cuje (pppppp) LJUDIMA... Kuleg daj malo bass-a
Ako pare ljude kvare Onda necu bit' pokvaren do kraja zivota Zivot na Balkanu bice divota Svi smo puni para, bas k'o zaba dlaka Puni smo govana, k'o politicari obmana Svi znamo rap-at', svako moze Severinu jebat' I svako u Club-u moze redare izlemat' Fejkeri napadaju fejkere, svi pljuju sminkere Glume niggere i po kuci nosaju viklere A zene, skoro sve izgledaju isto Kopiraju jedna drugu, cekaju placenu cugu Neke se 'oce jebat', samo ako znas rap-at' Rap-er s parom i zajeban, jebace ih sve za tjedan Svi cijene ljubav, a svi bi jebali drolje Malo ljubavi daju, a htjeli bi vise i bolje Trendovi se redaju, dolaze, prolaze Trendovi, bendovi nastaju i propadaju bendovi Bez bad-a, drze se trenda, k'o novi a od klonova Puni preradjenih songova, a u ocima je lova A love nema, kad neko zaradi, ljubomorni postaju Na sceni misevi ostali, Ostaje im utjeha Ono "mi smo underground" spike Mi nismo Colonia, Dzibbo i Harmonike To ostaje, samo zavist i nista vise Zalosno je samo sto je to kod nas post'o KLISHE
Svi su u Klisheu, rijetki nisu, rijetke volim VOLIM Rijetki postaju sve rjedji, na prste ih brojim (4x)
Joj, kako lako se covjek mijenja Dok danas te grli, sutra ce po tebi da kenja Nema postenja, kukavice uvijek imaju rukavice Navikli na zeledje od mamice i tatice Nemaju bremena, al' imaju previse vremena Ni problema ni briga, a studiraju bez knjiga Tvoju dobrotu, otvorenost, oni vide k'o slabost Nikad' nista ne gube, ne znaju da grle ni da ljube Drago kamenje im znamenje, sretni kad ih drugi mole Oni samo vole svoje statusne simbole Oni vole, hej da, gledat' se u ogledalo Postoji l' novi model auta, da li su kozna sjedala Nije im jasno kakav je to osjecaj GLADI Za beskucnika kazu: "Im'o bi, da radi!" Kad odes na stranu, odma' ti traze manu A kad pricas s njima, glume k'o da ih zanima AHA...KONTAM TE...AHA...AHA... Hej vidi ovo mi je nova motorola sa display-a dva Ne znam dal' pare covjeka kvare Al' znam ih puno bez para, pokvareni su do jaja Da imas, da ti je lijepo, to ne mogu prihvatit' Jer kad pate oni, onda i ti s njima moras patit' Kad im hoces pomoc', moras im trazit' punomoc Misle da od tog' imas koristi, puni su zavisti Od 100%, manje-vise, 90% njih spada u isti KLISHE ZALOSNO JE...
Svi su u Klisheu, rijetki nisu, rijetke volim VOLIM Rijetki postaju sve rjedji, na prste ih brojim (4x)
Na prste ih brojim, da da, e ovako: Kuleg, Franky, Komisija, Vidovici... Premalo, premalo jebi ga... Daj mi jos nekog, Daj mi jos nekog...Kuleg daj mi jos nekog reci Krishna...Aha, Dobro, OM... Opet je to malo, jebi ga...Opet to...zeza opet | |
| | | Nata_Li Spammer
| Subject: Re: Edo Maajka Sat Feb 13, 2010 11:21 pm | |
| Krem de la krem
Hiphop-Balkanjero, predstavlja ga Bosandzero: skembe Edo Mati - mikrofon je uvek zdero! Kad uzmem majk u sape -zdere MCe k'o cevape, i to one s lukom - ovce igraju se s vukom! Nek vas je deset u grupi - ja cu biti sam, za svakoga po sto rima ja mogu da dam! Matematika je laka: to je rima hiljadarka! ...al' to je samo slovo "M" od imena "Maajka"! To jos nije nista, k'o crno ispod nokta; odrepo sam do sad k'o ti do kraja zivota -disciplinska flota, sa Jale moja gerila! Ostalih MCa k'o u meni promila! Zato mojne me jebat', evo ti kite na celo: Edo Maajka, Frenky i Marcelooooo!:)
Frenkie Bassivity & FM Jam - krem de la krem! Kad uzmem majk u ruke, vruc je kao fen! Freestyle, betl, reprezent ili temu -deremo u svemu, prestani repat', ojacaj scenu! Tuzlanska najnovija friska briza, dosao je kraj svih vasih kriza: da mi je pesma slika, bila bi Monaliza, da je gadro, bila bi jedna debela chiza! Kad sam na majku, kazu "Yes, yes, yes!" Razvaljujem na bini kao KRS! Ooo, shit! Jos jedan novi hit! Na tvom albumu jedino dobar je onaj skit... Mi imamo dosta takvih stvari zakopano, dodjes na nas koncert, kad ono - rasprodano! Jel osjetis moju poruku u ovome textu? Ne mozes snimit' to sranje i mislit' da imas pjesmu! Zato, buraz - FM Jam! Nemoj slusat na tren i bit cesh verbalno bjen! Zato, buraz - skini kapu! Predstavljam zlatu ...sakri se, al' cu te nac kao yahoo !
Marchello (Cela ekipa na jednom mestu, e! Kaze sta...?)
Mec po mec i svakoga dana u svakom pogledu reprezent, jedna kultura sirom sveta, nadji u okviru nje svoj element! Ja, Edo & Frenk - k'o liricki tenk! Stize veliko finale na male reci hvale se pale samo budale, a mi smo hteli vise: da udjemo u anale i kanale internacionale, MC fatale - Marcelo puca rafale verbale bez sale! Dizem na pijedestale ranije skale MCinga i flowa... Eto sta su godine cekanja dale- sad idem dignute glave... kontas, care? Od uvoda do zapleta, od BGa do Tuzle i Zagreba, overi flow bez zapeta, k'o puska zapet sam - a ti zapamti: Usijana glavo, stavi prst na vrelo celo, jer stize sta se htelo: sa reci na delo, svakom fejku kao opelo - Marcelo! Svejedno dal' su na bitu Biggie, Soul Food, Oneya il' Rex - spucam na ex pivo i text, liricki sex, pozdrav Dex:) ...kad ulete u ritam, prave nemir! Shoutout Emir! Nas je ceo svemir - God damn, Bassivity i FM JAM - Slam!! | |
| | | Nata_Li Spammer
| Subject: Re: Edo Maajka Sat Feb 13, 2010 11:22 pm | |
| Legenda o Elvisu
Halo Desh... 'Oce li pocet'vise ovo vec jednom, matere ti
Zivot cupav je k'o dlake, Zivot zna bit' grub Nekad pametan ne valja, bolje biti glup Nekad te mazi pazi, nekad nabije rog Puno smisla za humor ima dragi Bog
Kad Bosanke porode crnce, zacete u ratu Pa kad mali crnac vidi Hasu, svoga tatu Pa kad Haso vidi Fatu, kad joj pokaze katu Kad joj polomi kosti i kad joj skoci po vratu Nakon sedam dana, tj. u isto vrijeme Ma uspjece otvorit' oci i Fata i njeno dijete Sjetice se Fata, porumenit' k'o paradajz Iz Chicaga, ona naga, on isti "Wesley Snipes" Jeff Mills, ona baza ispod Majevica Hills Pred vece je cistila Office i tako je nastao ELVIS Ljudi, rijec je o Fati, ona nije k'o bule Haso je po 30 dana radio u rudniku kod Pule Nije dolazio kuci, a ljetni dani bili vruci Komsiluk voli tracat', s njima se ne valja zajebavat' Sav krvav i garav, cula ona stara kurva Hoda po kuci, k'o da bazu oko kuce cuva K'o komad uglja sto vadi, Haso dijete drzi I p'jan navio Denisa, onu pjesmu "Prziii" Mozda je stvar u uglju, pit'o je kolegu Sulju I njegova Fadila crno dijete s njime ima "Ma to je Boga mi"-kune se Hasi Fata "Vjerujem ti ljubavi, haj'mo mu napravit' brata"
Zivot cupav je k'o dlake, Zivot zna bit' grub Nekad pametan ne valja, bolje biti glup Nekad te mazi pazi, nekad nabije rog Puno smisla za humor ima dragi Bog
Kad Millsov kolega zovne Millsa iz baze Kad mu slike od dijet'a posalje preko interneta Pa kad skonta Mills da je Elvis njegov "Kid" U stvari, doce do hemije u glavi On ce spakirati stvari Sjesce na "Plain" i za tren ce biti u bazi Sjest' za isti stol, gdje je Fatu znao da mazi "Hey Baby Hey" - cuce Fata dok pere WC Pretrnuce Fata, htjece "Wesley" da je fata Al' stace ona, ipak voli Hasu i brak A Mills ce popizditi, rece "Fato Motherfuck" "Baby come on"- bezi bolan sto si konj Na brak i djete mislit' moram "Fuck off bolan" Plakace Mills, u glavi mu ELVIS - njegov "Babe" I rijec "odjebi", rijec "I love Haso" Odzvanjace glasno, bice ljut k'o ris Otice u kafanu "Kod Andje" tamo svira Denis Vila "Kod Andje", inace pickovito mjesto Tamo ne dolaze budale, zadnji je bio Sale HEJ NEMOJ JEBAT ME...rek'o je Millsu konobar Kad mu ispric'o u cem' je stvar Mills Jaro, nisi se ti jedini u ljubav razocar'o Ispric'o mu o Almi i Mahiru, koju je volio plaho Mills je plak'o ovako "I can't belive this" "Allahume sorry" "Tobe jarabi" Evo Jaro kuca casti, bolan De s nama nazdravi, ajde (Hvalja vam puno-nemoj se ti nista sikirati... This is rakija...Is this rakija...evo jos jedna)
Vidi crnac p'jan k'o letva, ovog u Labinu nema Kaze Haso "Hodi Suljo" jedva ga u auto ugur'o I to u Desh-ev Clio...Tu noc je Desh s njima pio Mora ic' ranije - kaze - Edu napale prikaze Bam Bam...Mills ne zna dje je...Vidi ELVISa sina Ima osmijeh blag, misli da sanja da je "Drunk" Al' sve je nekako realno, nekako pravo Mali se poce derat' "Baaaabooooooo" "Evo ga, pjobudio se...isti cokolada" Haso rece sinu "pusti co'jeka nek spava" "Gut'n Morgen" ti se sinoc napio care "Ich bin Haso"...ma K***c, ne konta ovaj crnac Mills se dize, skonta, pobijeli tj. posivi On je kod Fate, ma jel' 'vo ovdje zivi Al' Fate nema, srecom Fata je na poslu Misli "Ukrascu sina...s njime napustit' Bosnu"
Ipak je pametan Mills. Covjek ima fakultet Ljubav ne mozes kupit'. Ljubav ne mozes otet' Kaze Hasi "Thank You...Moram ic'...Adio" Kaze mu Haso "Ma nije tenk bolan, bio je Clio" Zagrli on Hasu i ELVISa izljubi Fata je na poslu i on se kod nje u bazu uputi Ispric'o je Fati sve sto je bilo Kol'ko je plak'o i pio, i sve sto je napravit' htio "Vi ste jedno za drugo", "Now I must leave" "Pamticu te Baby, Fato dok sam ziv" Sazali se Fata, ipak je on ELVISov stari Ne moraju to saznati ni Haso ni mali Mills je bilo drago, kad je rekla da ce malog Tu i tamo kad poraste slati kod njeg' u Chicago Plan je bio lagan, on ce postat' Hasin jaran Bice kucni prijatelj, pa nece biti "Bad" I tako je i bilo, cesto ih je posjeciv'o Niko nista nije nasluciv'o i bilo je divno I to bi' to "Happy End" prica nasa I Haso i Mills imaju sina a Bosna kosarkasa
ZADNJE SU SEKUNDE...EVO GA ELVIS...TRICA... I KOSSSS...PRVACI SMO SVIJETA...PRVACI SVIJETA EVO GIDERSON PLACE...PLACE CIJELA AMERIKA... KO IH JEBE NEK PLACU...MI SLAVIMO... ELVIS 64 POENA...NASA VLADA JE OBECALA ELVISU STAN U ZIVINICAMA AKO POSTIGNE PREKO 50 KOSEVA I EVO GA...EVO GA...FALA TI MAJKO...FALA TI OCE | |
| | | Nata_Li Spammer
| Subject: Re: Edo Maajka Sat Feb 13, 2010 11:22 pm | |
| Mahir i Alma
Ljubav, ljubav je smisao života. Priča mi čovjek za šankom dok cigaru mota. Ljepota njena se ne može ni s čim mjerit reče mi krvavih očiju i ode rakiju potegnit. Zove se Alma i sjedila je sama u klupi ja joj prosu neki fazon glupi. Reko "Dje si curo zgodna" ona kaže da me pozna ti si Mahir osmi dva već te dugo gledam ja. Bilo je pola dva April peti Mahir se sjeti. Odmah smo se zaljubili i pred svima poljubili hodali smo školom držali se za ruku djelili istu klupu i užinu, imali istu družinu. Istu srednju školu, s njom sam pjevo u horu izigravo foru, vozili se na mom motoru. Ja, Alma i Tomos imali smo mali kosmos svoje drvo uz Savu, stotinu djece u planu. Svoje pjesmu, svoje priče, naša hrana naše piće naše zvijezde i nas grad, sjećam se ko sad. Rekla je "Mahire bojim se pazi da me ne boli." Bojo sam se i ja al sam znao da me pravo voli. Ja i Alma goli i njoj i meni prvi puta bilo je ljeto i Ficibajr naše drvo pored puta. Nikad neću zaboravit taj miris trave u očima zvjezde kako sjaje topli vjetar sa Save. Taj dim cigare moj izgubljeni pogled. "Jednog dana bit ću ti zena a ti moj čovjek."
Konobar, daj još jednu ja izvadi siće donesi Mahiru piće da ćujem ostatak ove priče On svoj konjak sastavi pa priču meni nastavi Almini starci su bili na rastavi. Nije mogla više trpit non stop svađe pa je kod mene živila rađe dok se sama negdje ne snadje. Međutim to se odužilo na jedno dvije godine pa smo prešli u stan kod moje bližnje rodbine. Reko hajmo se oženit datum svadbe 3. Maj na svadbu ćemo pozvat cijeli naš kraj.. tu je bio kraj.
Dan prije vjenčanja došlo je do sranja ona bila je kod matere tam će dočekat svatove. Al umjesto svatova, ljudi pale su granate pobjegla je s materom preko puta kod tetke Fate. Svi znate bila je panika spasi živu glavu ja sam preplivo Savu im'o sreću pravu. Probo sam je nazvat međutim pukle su veze "Alma je mrtva, Alma je mrtva!" to su bile riječi Kreze. Krezo lažeš, lažeš Krezo jebat ću ti sve Ne lazem Mahire, matere mi, evo pitaj Alije Alija reci nešto ljudi nemojte me sad zajebavat, vidio sam kako je pala kad je posla pretrčavat i mrtva je sto posto jer ja sam zadnji osto poginuli su još dvojica sto sam ih bio po nju poslo. Bez zraka sam osto sedam dana nisam mogo jest čeko sam svaki dan da neko kaze neku vijest al ništa ni vijesti ni života u meni samo alkohol u mojoj veni i sjećanje o jednoj zeni...
Otiso sam u Njemačku i počeo tam radit reko lakse ću je zaboravit i malo ću se oporavit. Dan za danom 12 sati dnevno radio sam vrijedno poso i rad samo da zaboravim na rat. Godine su prolazile i naniza ih se već 6 završen je rat u Bosni je to već stara vijest. Sta ću dole, nemam ništa, tu sam sebi zivot stvorio ma hajmo dole na par dana moj frend me nagovorio. Došo sam dole i bilo je sve u najboljem redu dok nisam sreo koga - pa Alminog rođaka Vedu "Dje si Mahire? Dje si Vedo?" Evo kaze bas sam sada kod Alme kreno. "Zar si šeno Vedo, šta me zezaš?" "Pa Alma je živa, šta ti ni ne znaš?" Noge mi se odrezaše i sve slike nase došle mi na oči "Vodime me Vedo moram do nje doći." "Neće moći." Reko "Molim?" Kaze "Pa Alma se udala za Kebu s njime čeka bebu i to drugu, prošle godine mu je rodila curu." Dade mi broj telefona odma sam je bio nazvo. Reko "Halo, Alma, izvini jebiga nisam ni ja znao." Tako poče razgovor 2 sata smo plakali, jedno drugom se jadali, dok smo zajedno razgovarali. "Izvini Mahire takva je sudbina bila ako ti ista znači kćer mi se sad zove Mahira. Nisam znala dje si nisi mi se javljo udala sam se za Kebu i sad ga volim ono pravo plaho, hajde zdravo. Zdravo, vidimo se sutra." Evo sad sam tu konobar daj nam sad jos jednu ljutu. Pa reko "Šta ćes sad hoćes se ić nać sutra? Sjedi Edo pit ćemo do jutra." kapnu suza ljuta. Diže se on kaze "Izvinte ljudi, odoh pišat" začu se pucanj i sva raja poče vrištat. Izletio sam odma da vidim šta je to Mercedes krvavi, pištolj - i Mahir se je ubio..
...ubi se čovjek a bio mlad.. | |
| | | Nata_Li Spammer
| Subject: Re: Edo Maajka Sat Feb 13, 2010 11:25 pm | |
| Mater vam jebem
Kod nas se od dejtona godine broje, ljudi se ljudi boje i svako glasa za svoje. Brdjani postaju gradjani, do jucer svjetla gasili sjekirama, a sad su u odjelima. Mirnese, sredi ih Mirnese, jebi im mater, ako se ti pocenes prodvat' i tebi cu mater jebavat' da znas, nije bitna ideologija, bitna je biologija, bitna je genetika balije ustase i cetnika!
Svaka ovca svome krdu. Krave uz telad u sarena vrata gledat, jedni drugima mater jebat. Znam ko je poceo rat, znam sta je glad! Znam kad su Seseljevci dosli u moj grad! Pricamo ono kako je sad, slabo se micemo s mjesta, puni smo rupa ko nasa cesta. Cesto vucemo rucnu - vidis svaki biser isli bi naprijed ali volimo taj rikverc. Postalo nam navika da ne radi ni jedna fabrika, maloverzacije presutimo da se ne ljutimo, navikli smo, na gebiru i u miru.
Mladi iz zemlje bjeze, izbjeglice se vratit' nece ne moraju nek zaradjuju, nek nam salju para mi cemo zivit u mraku i jedni drugima jebavat majku.
Cijela drzava placa reket po kucama oruzja - od rata cuje se zveket, imamo mina ko jagoda - pune oranice, ali nece brati gurodovi sto su pravili sadnice! Bole nas kite, imamo resursa vise, pogotovo metala, govana, metana, to je nas zrak i hrana - s tim nas vodje hrane. Ne znam za vas ja sam sit - u mene vise ne stane. Svako K***c u drzavi pusi, zatvara usi. Pred nepoznatim ljudima drzim jezik za zubima da l': selam, zdravo, bog? Kako je pravo? Ne znam vise sta da kazem, u sranju da se ne nadjem.
Pas je ujeo bubu, sviraju ratnu trubu, ljude drukcijeg pogleda imaju na zubu, a da im isprave pogled poslace im jedan odred da im zapaljenu kucu gledaju kroz dvogled.
Al' nema ratne nevjere sto moze unistit temelje, onaj korjen kuce u kojem su nase duse, onu burmu i lanac sto u temelj baci bosanac. kad kucu pravi u temelj dio sebe stavi! Srusi do temelja ne ide! Temelj, on ce ostat' vjecan k'o Sava...
Mater vam jebeeeeeem! | |
| | | Nata_Li Spammer
| Subject: Re: Edo Maajka Sat Feb 13, 2010 11:25 pm | |
| Minimalni rizik
Care samo pare samo biznis minimalni rizik please please budi pametan nemoj zaglavit jebo pare jebo trebe cuvaj samo sebe samo sebe samo sebe
Karitas u rekete drzim pare perem pa susim vlast ne suradjuje-rusim u saci ih drzim suci u ruci veze vuci ko dim iz djoje postrojavam ljude svoje da za mene zakon kroje mediji radio tv za mene zene ukrajinke i sve domace glupe klinke za moje svodnike uz zvuke harmonike za vjerne vojnike-podanike dajem sve da sto bolje poso odrade... preko save sveram cigare kad mi trebaju pare carinike placas? tako je care sve shvacas. dva tri slepera skriveno ispod kepera placam pedera s arizone bescarinske zone u kamione trpam milione znam sve fore i sve ljude moji mi ljudi sude i sve je u dure ich bin ludi kure tajkun nad tajkunima dijamant mi u zubima ja sam taj sto uzima nikome ne daje svoje ljude salje kad previse otvaraju svoje jebene ralje i tako dalje i tako dalje i tako dalje.... care samo pare samo biznis minimalni rizik pliz pliz budi pametan nemoj zaglavit jebo pare jebo trebe cuvaj samo sebe samo sebe samo sebe!!!!! da sam profiter nisam nikad krio srecom rat je bio ja sam imo sve sto sam htio nas par ljudi do jaja ludih sverc s drugom stranom naftom picem i nekad hranom zolje bombe puske za usijane glave muske za hiljadarku dilam svaku uhvatili me za dlaku brzo sam reagiro svjedoke likvidiro poubijo dok su spavali da me nebi izdali imali smo sve televizore ves masine linije dok su drugi cuvali linije u rovovima se smrzavali mi smo krali hapali heroje izigravali dobivali cinove uhodavali sinove i prijatelje njihove pokazivali im trikove kako nabavit za djabe 5 cisterni nafte kome prodat koga podplatit kome kucu zapalit i kako zaboravit da te savjest ne pece dok ti se dio kolaca sjece jebote covjece vidi koju lovu moja ekipa sada okrece ako nece moja ekipa doce ekipa drugog tipa dok murija glumi kipa i gleda ceka isplatu na kraju dugog reda ceka isplatu na kraju dugog reda!!! drogom se samo mala djeca bave a mi smo stare barabe sto prave poslove rade sverc s ljudima tu se prava lova uzima rusima kinezima albancima irancima i svima njima a njih uvjek mashala ima minimalni rizik prihodi su stalni zapada su gladni a mi dobro uhodani. sve ide iz srbije iz beograda u rajvo-sa a tu sam ja ja ih cekam s par autobusa ili auta ili kamiona natrpam ih ko stoku pravac pogranicna zona! u zagrebu nas ceka veza kod jednog kineza furaju ih za ljubljanu kako?-niko ne zna vecina sto ih preko mene dojde uvjek prodje na iskustvima uce pa me preporuce kod rodje cjenu dizem sa soma na dva po glavi znaju da sam pravi to njima ne smeta u stvari njih zanima samo prolazak u zapad da dojdu novi zivot da pocnu za hranu socnu i valutu mocnu a ja radim nocnu za njihov prijevoz prepoznaj me u kombiju na cesti cut ces spanjolski melos cut ces spanjolski melos... care samo pare neka sviraju spanjolske gitare dok prefuravam ilegalce i cigare!!!! | |
| | | Nata_Li Spammer
| Subject: Re: Edo Maajka Sat Feb 13, 2010 11:35 pm | |
| Molitva
Edo: Moram Ti rec da svaku Tvoju rijec iskrivljuju i zaobilaze u Tvoje ime jedni druge gaze da, da dragi Boze, posto si isprika za svakog fanatika ustasu, baliju, i cetnika jebi ga, znam ba ja da nisi Ti kriv sto su Te pogresno skontali pa jedni po drugima hodali a nisu znali od tog nista da nauce isto ko juce svako svakog tuce, sebi vuce Ti si Taj sto stvara i rastvara, molim te na Balkan posalji jednog Avatara pa da siri Tvoje rijeci svud, da pokaze nam put da u Tebe vrati vjeru, Boze barem onu zeru barem malo da Te ne psuju, da ne krive Tebe kad nam poskupljuju struju i benzin da znamo svaki Tvoj sin, svaki fin reci nam koji je Tvoj pin koja je sifra, kako da ti se covjek ti-vra kad skrene s puta, kad oce sebi rezat vene tablete da proguta daj nam dnevno tri suta ljubavi kad smo sugavi i u bedu Boze Tvoj cu sut cekat svaki dan u redu ma sta u redu cekat cu ga ko sto sam ceko Dejton cekat cu da u mene ubaci svoj zeton pa da proradim onako, bas onako kako treba, da ga nadzem u sebi da ne gledam put neba molim Te Boze.
Refren: Nikola molim Te, Boze, molim Te, Boze
El Bahattee: Jos uvjek ne znam, ne znam ko si ni sta ne znam gdje si, ne znam, ne znam ni tko sam ja Tebi su dali drzave kuce, kolju u Tvoje ime a gdje si Ti u cijeloj prici, ponosis li se time fusiro si sedam dana, na nista ne licim a koliko imam propusta na nista dobro ne slicim zasto da prastam, zasto da zaboravim jucer ucim od Tebe, a Ti si protjero zlo iz kuce objasni mi zasto, zasto je pakao ravan raju mozda je pakao ovdje, a pocetak zivota na kraju mozda su u sumi, previse ih Tvoje sinove glumi previse ih na Tvoj racun svoje dzepove puni priznam da ne znam, molim Te objasni mi neke stvari tko je kriv sto ljudi imaju krive cipove u glavi imas li Ti uopce bradu, imas li ikakvu fasadu molim Te objasni, svrati na kavu kad si u gradu nije da sam pametan, nisam previse bahat zelim znat zasto cu sutra za dobrima plakat molim Te ucini nesto, ucini dok nije kasno pokazi nam dobro, da vidimo dobro i jasno molim Te
Nikola: Uslisi mi molitve, molim Te, cuj moj glas uslisi mi molitve, molim Te molim Te uslisi mi molitve, cuj moj glas uslisi mi molitve, cuj me sad Santi, santi, santi, santi | |
| | | Nata_Li Spammer
| Subject: Re: Edo Maajka Sat Feb 13, 2010 11:39 pm | |
| Ne-mo-zes
[Edo Maajka]{Frenkie} [Sta je ovo Frenkie, Frenk i ja,]{Trebali ste pritisnut stop, al sad je kasno} [Frenk i ja] [Najbolja dva] [FM Jam, Komisija rokanjeeeee]{hop hop hop}
[Frenkie] svi new comera traze Edo uspio da ga nadje Momak koji skida cadje samo sto majk cek kaze Vidio sam vam gaze sve su to ciste blamaze Svaka od tih picki voli u facu puderom da se maze
[Edo Maajka] u ruci beta shurac kreno s nula ja i frenkie buraz njezni matrice vi drugi nasmrkani gadni ste pare trosimo na mikrofone, mikrofone trosimo ko zene ko mc-ije na bettlu ostavljamo jebene
[Frenkie] preluda je zato u stanju, znaj da je u pravu zato kuci repaj ispred ogledala u tvom stanu a nama ostavi deranja majkova po balkanu punimo salu za salu i razvaljujemo estradu
[Edo Maajka] sta baaa. Ma ja ba prica vam je ko i rima slaba klanjajte se nama, mi smo za vas caba sve smo napravili sami, zaradili sami marku niko nije dao, iza nasi ledja nije babo
[Frenkie] znam kome vjerovati, te veze cu njegovati veoma dobro znam tim, sve oko sebe pamtim ti dissas ja vratim, na koncert ti onda svratim da publici muku skratim, pa onda pocnem ja da mlatim
[Edo Maajka] svakog dana snimam jer imam previse rima albumi mi se zovu proljece, ljeto, jesen, zima dosadno mi covjece samo ja prodajem ploce nemam puno featuringa, drugi reperi me koce
[Frenkie] jebem kevu svakom kretenu ne znam za tremu upadam u svaku semu, pucam se s ovim u venu navuko sam cak i nenu ovo mi je u genu ne mjenjam temu rokam u svemu, evo bas na binu krenu da smece pometen da vas odvedem, da vidi te kako ide kad jebena P***a gine, jer nemoze da me skine sa bine onda pukne poput mine, zato kad pocnu da sline znaj da roka tata sine
[Edo Maajka] mislite sposoban sam samo za tuze price i ova je tuzna, ja i Frenkie sami niko nidje Nemamo se skime igrat, nemamo ni skime repat Pet godina da naucite (nemogu cekat!!!) Kad naucite dodjite, dodji te zna te gdje sam Brcko, Tuzla, Zagreb, Sava, Jala s Komisijom repam Repat preferiram, hitove serviram, rime kad prebiram Na mikrofonu ubijam brateee
[Frenkie] znate dobro da je bina cista kad se popne ista lista stajlista i mikrofona na usta vista znas da blista ko bisera trista, hip-hop jeni pista nego sveta knjiga koju Frenkie vec odavno lista
[Edo Maajka] Komisijaa!!! Isti krug, pet godina a ne bogata rodbina Iz dijaspore tetak ili tetka da salju devize Nemamo sise, nismo zgodni mora da smo jednostavnooo uporni to miii!!!!
[Frenkie] samo reci grad mi smo vec bili tu sad imamo i novi crew zove se two good to be true daj mi majk u dlan, idete hajd sad van competition zar, Frenkie number one
[Edo Maajka] kad mrzis mene mrzis oca kakav si to karakter ja sam te napravio idi bolan pitaj mater idi pitaj stare sijetit ce se nase kare rece ti jedna ljubav za komisionare one love ha ha, one life. Let's get together.......
[Frenkie] slusaj!!! Slusaj!!! Slusaj
[refren 2x] ne-mo-zes prici blize ne-mo-zes izdrzat vise rime poput kise nase vrijeme sada stize atmosfera se dize dok vi ostajete nize
[Edo Maajka] ne ne ne ne, ne mozes, ne mozes, ne ne ne ne ne, ne mozes, ne mozes, ne ne ne ne ne, ne mozes, ne mozes, ne ne ne ne ne, ne-mo-zes
[refren 2x] ne-mo-zes prici blize ne-mo-zes izdrzat vise rime poput kise nase vrijeme sada stize atmosfera se dize dok vi ostajete nize | |
| | | Nata_Li Spammer
| Subject: Re: Edo Maajka Sat Feb 13, 2010 11:42 pm | |
| Nemoj se bojat
Milic na Yutelu,stari otvara butelju, isprobava fotelju,kaze:’Opet seru, i Slovenci,a evo sad i ovi nasi’, Ja uplaseno malo djete vjerovo sam tati kad je reko:‘Nemojte se bojat,pa svjet nas nece prodat,nece to tako hodat, svako zna da nas cuva JNA,mi smo djeco Jugosloveni, nemojte se bojat,vjerujte meni’, Hajd dobro,prolaze praznici razni,a komsiluk se lagano prazni Pametni prodaju kuce,mi se djeca igramo klikera gdje je devedesete ubijen Muce Kod Zuce je iz Vukovara dosla tetka,prica muz joj ubijen sa dva metka I to pred njezinim ocima,stari nije spavo nocima Na fotelji samo sjedio i razmisljo Nije ni pomisljo da bjezimo:’Nece ba nas, nece nas’ Jedne druge po kuci tjesio,mati se brine kaze: ’Nemoj se bojat sine,idemo sutra na svadbu kod nase strine, sutra se zene Mahir i nasa mala Alma’, ’Dobro necu se bojat mama’ ‘Kaj, kaj, kuzis, bu i nebu’,tako pricaju ovdje u Zagrebu, Posto sam purger na neodredjeno vrijeme, Uklopio sam se u sve zagrebacke seme, Kad imam probleme odem do Save, al’ sjecanja iz glave se tesko zaborave, Od kad sam cuo za Dayton,zamisljam ispred kuce beton, Sjecam se starog sa cigaretom, Tesko je bez roditelja bit cetri ljeta ,a cudno je ic’ u zemlju s pun K***c entiteta,cudno,kad nisi vise izbjeglica,kad hodas po gradu a ne znas ni jednog lica, Sami stranci a svi bosanci,po ulicama naoruzani Amerikanci, Sve je isto,a ustvari nista nije, Jedino mati i otac puno mrsaviji nego prije Otac pije, reko:’de nam natoci dvije’, Dok u drugu toci,vidim zasuzise mu oci Kaze:’sine proslo se pun K***c toga, ali ipak vidis da ima nekakvog boga, ma bice ovo Svicarska bice zemlja snova, bice svega sad je vlast nova’ ‘Dobro je ba, stari pa ne moj mu srat’,iz druge sobe vice moj stariji brat, ‘Edo, mozes birat: Australija, Kanada,ja imam motiv, ovde ne postoji nikakva nada,samo veze, stela, ilegalna djela, hajmo zajedno vani da nam djeca budu debela’. Reko:’Sorry buraz, al ja cu ostat kad mi dodje crno tabletama se rokat, domace vino lokat, fino je tamo fakat, al ovdje kad se budem bojo bar cu imat s nekim plakat’ Nemoj bojat se sine mooj kad cujes korake, nemoj plakat, Sve, ma, bice dobro sve Budi mi silan i dobro mi stoj | |
| | | Nata_Li Spammer
| Subject: Re: Edo Maajka Sat Feb 13, 2010 11:54 pm | |
| No no no
Vase cijele pjesme su k'o nasi slogovi Ne znam kako da smo losi, za vas smo i dalje Bogovi Ja sam plafon za vas, jucer, sutra i danas Ni za 1000 pjesama i strofa ne's doc' do ovog stropa (picko) Zato gledaj odozdo dok mikrofon perem Beat razvaljujem, derem i po tebi kad serem Znate Maajku, znate kako rokam Ne trebam saku, dovoljno je da vas chvokam Smisao ne shvacate i uporno se svadjate Pojede vas zavist i to sto puno volite da tracate (puno, puno) Ponasate se k'o babe, a glumite nek'e barabe Nigger...play...cool...faca bez rime Sve vam je to dzabe bolan Edo Maajka, Defence, Komisija (to je Edo) Tri projekta, sva tri hita, ove godine sam zared'o Imam velik apetit, pa jos uvijek k'o da nisam sit Boze, ostavicu mikrofon jednom kad izgubim "nit" (mozda) Al' moja "nit" sve deblja, sad je konop jak k'o zemlja Zica armature, check "je'n, dva"..."majk" je u du-re (ok) Rezemo semplove k'o kulen i sudzuku Kad dodjem na mikrofon svi disseri odma' umuknu (zato) P***a ti materina i suti, pis'o sam rime dok si bio na tuti Otac ti je supak bris'o dok sam ja fejkere diss'o (znas)
NO NO NO U DON'T LOVE ME AND I KNOW THAT...
(u pizdu materinu...)
Jed'te, pijte, pijte Cedevite Zashijte picke, prishijte sebi nekakve kite (Sestro, konac!) Najgore je kad seljaka vidim kako viche "Motherfucker" a onako iz mraka vice "Fejker Maajka" (pederski glas) Kad crew zove GAY uhvati me odma' smijeh Uzmite kremu za cipele i glumite nekakve niggere Predstavi sebe, predstavi onaj pravi tim A ne MTV moj burez, keep it real, keep it real... Maajka roka, Maajka dere na Freestyle-u te podere Fakat, ti si papak, ja sam tebi, mali, k'o kapak (kapak, kapak) Ne znas ni da rapas, a jebes mi Maajku Da naucite rapat' napisacu vam Chitanku Ja sam Komisije "cuvar", napisacu vam Bukvar Dacu rime, pa slaazite, da su vase ne laz'te
NO NO NO U DON'T LOVE ME AND I KNOW THAT...
(mars u pizdu materinu)... ...a sto se tice Komisije...
Naplaticemo Putarine za pusenje karine (ja) Ti i tvoja raja, fino, polizite nam jaja U'fatite sa 2 shake, neka viri glavic (neka) Dok pusite nam kite, nabacite i "smile"-ic (na lice) Pojebacemo vam pice, one vole nasu mjuzu Karacemo ih kako treba, karacemo ih u guzu Ti ne znas da ih karas, mi cemo ih jebat' u pak-ash (shupak) Vikace moje ime (Edo), smrdice govno k'o tvoje rime Po noci Komisionari postaju mesari A livade u selu, one postaju Mezari (groblja) Dok drugi ce vas rezat', ja cu na kamenu slova klesat' Pisace: S Komisijom se volio jebat' (mali) Biram rime, krige, biram ploce, battle ko god hoce S mikrofonom pravim zijan, u Backstage-u chillam Kreni na me! Ja cu do tad dijelit' autograme U kuci tvoje prekrasne, drage mame (ja) Po njenim sisam tegirat' (sssssss) Teg i tvojoj sestri, po kurcu me hoce dirat' (hoce, hoce) Necu, necu se vise tegat', necu vise ni rapat' Samo cu je pojebat' (smijeh) ...samo: fuck, fuck, fuck... Drpanje, drpanje, buraz, trpanje
NO NO NO U DON'T LOVE ME AND I KNOW THAT...(3x) Yes I do, Yes I do, Yes I do
| |
| | | Nata_Li Spammer
| Subject: Re: Edo Maajka Sat Feb 13, 2010 11:59 pm | |
| No sikiriki
No sikiriki ljuudi, noooooo sikiriki - noooooooooooooooooooo... Ove godine mi nista nece moj beat pokvarit!!!! Neeema, nista! Nistaaaaaaaa!!!!!
Dosta je bilo tjeskobe i sa deprama borbe! Dosta je bilo crnjaka no sikiriki maajka! No sikiriki, meditacija riki, sve probleme, kad pogledam su mali ko kikiriki. Navucem se na bedove, sve mi gore od gorega, od sad se navlacim da mi bude sve bolje od boljeg. Sistem mi se cisti od negativnih misli, uzima pozitiva svaki dio moga tkiva. Negativne emocije 103 porcije, izbacujem van da sreca ima svoj stav. Da ne bude podstanar u meni na kratko vrijeme, ovaj put za stalno pusta korijen daje sjeme, koje klija, pravi gustu bastu ma pravi gustu dzunglu, bez milimetra za tugu. A ja kralj svoje dzungle, letim sa lijane na lijanu, pazim svoju srecu kalem ide svaku granu.
No sikiriki, sikiriki, no no sve dobrima problemima sad je gotovo za sva vremena sunce sija zivot ponovo je lijep e dok majka roka no sikiriki rep.
Cijelo vrijeme trosio zivce na kretene cisto izderavanje popusto, gubio samopouzdanje gubio sebe gubio sigurnost trosio sam vrijeme na mozganje i na neodlucnost a sad sam zadovoljan sobom volim i prihvacam sebe kad se desi nesto lose kazem ono: ko ga jebe!
Kazem mir, potpuni mir [omsa i rad] ma bice sve u dure, Bog je tu konacno znam, al' znat nije dosta treba to i primjenit cijelu zivotnu konstrukciju treba promjenit. Sve lose navike sto me dovode do panike, misli sto daju nemir bolesno srce i cir.
Ma ja sam svemir [krasno] ko zensko bice treba bit svjestan, toga ta svijest je moja droga trazio sam [pit] dobio sam tri broja, pronacu taj zadnji pun mi e a to sam se sad posro vise patnji.
No sikiriki, no no sikiriki dobar kao burek sto ga pravi [akiki] Pozitiva maajka dok uzivam u 'ziki ovo je nesto najbolje rep no sikiriki
No sikiriki, sikiriki, no no sve dobrima problemima sad je gotovo za sva vremena sunce sija zivot ponovo je lijep e dok majka roka no sikiriki rep.
no sikiriki sikiriki no no
Bez sekiranja, nema vise nerviranja!!! Idem na pecanje na Savu! Brcko!!!!!!!! Eto mee, Brckoooooooooooo... | |
| | | Nata_Li Spammer
| Subject: Re: Edo Maajka Sun Feb 14, 2010 12:00 am | |
| Obecana rijec
Ej vidi Edo Maajka, Edo ba...Edo care Ja se zovem Alen, U mom kraju me znaju preko nisana berete gledam raju Znam ove nove mangupe, oni koriste magnume, K'o oni majmuni u svijetu, al' ja volim svoju beretu. S njom nisam sam, to mi je prvi "gun", Znaci mi nesto, dao mi ga brat kad sam iz Srebrenice bjez'o Cuo si za Srebrenicu, ja o tom pricat' ne volim, Al' poslije tog ne postoji covjek koga se ja bojim. Za mene strah ne postoji, ne postoji ni Bog, Poslije mrtvog oca, brata i mrtvog grada mog. Od tad' mrzim Hollandiju, Ajax, cvijece, Holandjane, Od tad' mrzim Srbe, ne mogu ih smislit' jarane. Ma nemoj tako Alene, ba, de da te ja nesto pitam... Bolje ti je suti glavonja, sad ja pricam! Znaci mi kad sam u Tuzlu dos'o, nisam bolje pros'o, Rat, Glad, tudji grad, ja izbjeglica lud i mlad. (???) Tako smo se zvali, rakija i jartani, Bojali su nas se cak i nasi generali. U ratu sam naucio vadit' svoju beretu vrlo brzo. Sta ti je bola' Maajka, sto si se usr'o!? (ej opusti se)
Za koji zivot treba da se rodim Za koji sudnji dan treba da zivim (2x)
Poslije rata sam dobio ovo sadasnje zvanje, Za pare ubijam, lomim kosti i slicno sranje. Bude mi dosta mjesecno barem dva-tri posla, Radim izvan zemlje, jer ipak je mala Bosna. Ubio sam (???) i on je plak'o k'o mis, A vidis, iz Brckog jos nisam ubio nikog. Imam zenu i dvoje djece, djeca mi slusaju tebe, A moja ljubavnica je poznata pjevacica, dobro se jebe. Dobra je k'o dobar dan, a ja joj placam stan, I dam joj da se ima, obuc' kad dodje zima. Slabo nesto ima posla u zadnje dane, Skupa koka je zamijenila rakiju i jartane. Veliki su izdaci, pa su onda i brojniji mrtvaci, Ljudima padaju cijene, al' to ti ne jebe mene. Izbjegavam konflikte, necu da se tucem, Znam da ce biti mrtvih ako ja svoju beretu izvucem. Kad te moja bereta gleda, znaci tabut (grob) te ceka, U po' glave i herz-a, nikad zena i djeca, I jos jedno nikad care, iz Srebrenice nikad nikog, I ni za kakve pare, kontas brate...
Za koji zivot treba da se rodim Za koji sudnji dan treba da zivim (2x)
Alene majstore, izvini sto te prekidam, Da te pitam: De mi reci kakve veze ja s tobom imam? E pa imas Edo, imas i te kakve... Pokloni i Marke za moju su ti djecu k'o dlake. Za moju djecu TI SI KRALJ, ja sam kont'o ovu stvar: Ja cu ti reci sve o sebi, a ti napravi pjesmu o meni. Tvoj o meni stih ce biti poklon za njih, A da znaju da ne lazem uradicemo i ovaj trik: Ja cu im sutra obecat' i rec', da ce se na tvom novom CD-u Pjesma za njih zvati "Obecana rijec" Bice na broju 13 ovog tvog novog materijala, Tol'ko godina mi ovaj stariji ima, zato 'fala. Znam da sjebat' neces, al ako slucajno sjebes, S beretom cu te naci, Maajka ima da najebes. I ako uradis sta treba, bicu zahvalan do neba, Jebo ekipu s Jale, ja ti onda cuvam dja-le (ledja). Nek bude Desh-ev beat, ko zna mozda bude hit. Moram ic' Edo, evo ovog tipa ovdje moram ubit'. Stavi da se zovem Alen, nemoj mi stavit' pravo ime, Uskoro ce Mart, bolje ti je Maajka pozuri s time! (oprosti gospodine...pucanj)
Za koji zivot treba da se rodim Za koji sudnji dan treba da zivim (2x) | |
| | | Nata_Li Spammer
| Subject: Re: Edo Maajka Sun Feb 14, 2010 12:01 am | |
| Od Tuzle do Mostara
(Komisija feat. Sove)
Sove: Dobro znas kako Komisija roka Ti ministri krvavih oka, Livin' La Vida Loca Tar-Li Stocka za ekipu, meni i Maci gajbu "Karle" Poguraj otvarac prije nego l' Maja za mikrofon stane
Koracam putem kojim malo ljudi ide Kloshar, Hip Hop, majmuni me dobro vide Normala da me vide, ova kultura na svakom zidu Jos sam tu, imajte me u svakom' vidu
Operemo zvucnike, sirovo i neumoljivo U zraku zamirise "ca-pi", jer je to zenama neodoljivo I zasmrdi paljevina kad bass probije buffer Na glavi ti ostaje tupfer, Maja prodire kroz "njufer"
Prva prica knjige od hiljadu-sto stranica Ja i ona, nula : nula, ne postoji granica Malo vojnika, al' s velikim kalibrom Topovske rime kontroliramo igrom
Opasan k'o zivi pakao, Celavi Vjetar na bini Ovaj Beat sto cujes, Emir je na ritam-mashini Zato: Shlapo zini i primi, tamo smo gdje se dimi Zovu me "Ciro", ako nije gorio, nisam ga dir'o
Komisija na kopnu a Sova u zraku Mostar - Tuzla, svi u istom "mraku" U istoj kozi, kazem: Hip Hop do groba Samo jedna Ljubav, samo jedna soba
Celavi Vjetar siri vatru od Mostara do Tuzle Dajem vam djelice moga uma, k'o da su puzzle I kad te ritam uzme, vodi te u nas svijet Lijep kao cvijet, sve za "5", spremi se za let
Veoma lako Maca dobru rimu pise I kad snimi novu stvar odma' lakse dise Ja nisam od onih koji predaju se lako Burazeru, kod mene ne ide to tako /www.FMJAM.com/
[Edo Maajka] Dolaze Sove (uhu hu), Fakeri se boje Al ne mozes uhvatit', ni shvatit', ni Edu pratit' Sa Sovama, Edo sada, idemo rime mlatit' Mlat, Mlat, Ja i mostarski Brat Mozes rapat', mozes srat', al' nikad k'o mi rimu prat' MIC lomimo, trgamo MIC, peremo, deremo MIC Umacemo u zene pa ga jebemo Jebemo Cenzure, nek' padaju glave Tu su Sove i Edo - Galeb sa Save Nemoj glumit' frajera, na beat-u smo od Emira Nemoj puno rapat', tvoja rima nas "protjera" Od Save do Jale, od Jale do Neretve Sove i Komisija udaraju letve Rokamo k'o Rocky, K***c nam OVOL'KI K'o od Tuzle do Splita, eto, tol'ka nam je kita
Disciplinska Komisija: Pun'te rime k'o patike u bosanske paprike Bez lirike, al' nikad patike i jos vise sminke Odbrana stize iz klinike, nemoj rapat' bez mimike Bez silvera nemoj crtat' slike Na battle-ove ti dolazim bez mashinke Sa dva kamiona k'o Marli direktno iz Babilona Nemoj se pitat' ko je doma To su dvoje: Komisija i Koma, k'o pravi Bosanac Ti ja na sad napravim krkljanac
Sove: Zar u dlan da pljunem i zabalim dlan Trazili ste - dobili ste rat U verbalnoj projekciji, hip hop vjecitoj erekciji Tuzla - Mo, jebacu ti flow, jedan-dva, to je to Laki jebi mamu chvaki kao svaki, tak'i ministri Komisija najprvo idemo drati harakiri Biri i ofiri Maja dimi k'o u Ciri, pa se smiri De ba Mu-ki [Koma] ruki K***c ti k'o stuki, Mostar zivi trac Pa ces vidjeti-u Mu-ki da su mnogi ljudi ludi, uvjeren ti budi Uzmi sve sto zivot nudi, ritam razara mi grudi Kako picim, buraz ti presudi, TI PRESUDI...
Komisija Ma hajde, Zima, sta ima, Vozdra klosarima s Jale Za petaka sto ste tale dobru gugu da zapale Mostarku hvale, zna se situacija je drama I nama, vama, pusta biologija mama, melodrama Vojnika, poetskih bolesnika, od Tuzle do Mostara Svugdje je ista slika, Politika nas kara Kazem: Daj Raji para! Po zasluzi svima, od urbanih ministara Komisija to je Maajka, ovaj zivot nije bajka Demon uvijek isti, samo u krilu radodajka Hajka se digla, sada juris do trona Deremo estradu samo preko mikrofona
Sove Pazi kada cujes ZOOM, onda ide BOOM Ako pratis svaki shum, bolestan za um, 'zika kao opijum Iako nisam na bini, rokam podijum Pa mi skini brate, jen-dva-tri, dolazimo mi Stari kloshari, tu smo svi, IHIHI Izabrani svi na jednoj strani i papane pa'ni Ako hoces ici protiv nas, ti papane stani Ako neko pita, kakva je to elita, Reci da imate i tita, vise od hita Usta nikad sita, uvijek spremna za debate Sove rime mlate, mlate, mlate...
Komisija Za ekipu sa Neretve, Care, ekipa sa Jale [slusaj] Joy se k'o baklje pale, rapamo do zore rane Gledaj sa strane dok ovaj Unity traje Ekipa ciste svijesti koja Neretva zapade Gledaj kako to rade dva grada, dvije ekipe Metode Tuzle grada i vjestine Mostara Zajednicka snaga, Care, BH-velikana Jacine Uragana koja skilove slama
[Frenkie] Od Tuzle preko Mostara pa do Japana Tol'ki mi je fol, kad sam ga zadnji put mjerio Al' od tog dana je prosao jedan dug vremenski period Otprilike dvije godine, Frenkie na majku, momak svoj si Ovoliko da obrcem MC-ija, a u isto vrijeme To mora da je dugo ocekivano Sove-Komisija Ujedinjenje Stojim cvrsto iza svoga Crew-a kao stijene, tu nema dileme S Maajkom i Emirom iza mene rjesavam probleme, kao npr. Razvalit' po Jam-u, kao npr. Izgradit' svoju karijeru Kao npr. Najbolji u svemu, ili npr. poboljsat' atmosferu Vukli smo temelje za ovu Hip-Hop Eru Kao vodju imamo Edu, a sad si ti na redu: Posorat' ili biti dissan, to je pitanje koje ti postavljam sad Frenkie flow mashina, a Emir kaze karaj Ti moras znat', kad treba stat', shah-mat u tri poteza
[Hamas] Ne mozes mi nista, pizdo, lajes iz sklonista Vjestacke na majku vole l' nego ista Edo Mati, Frenkie, Hamas, nikad nece stati Tak'i ce me ljudi do kraja zivota kritikovati Sta je bola' frajeru, sta se kurcis koji K***c 'Oces mikrofon rasturat', turat' nos gdje mu nije mjesto Talasat' masu s majkom, popet' se na prijesto Hamas jedan-dva, Disciplinska Komisija Dolazi vrijeme kad ce pizde da lete iza scene Svi su danas kriticari, pa kritikuju mene Pljuju po Komisiji, Care, daju sebi pravo Niko od njih uopste ne razmislja svojom glavom Al' neka Care, neka laju [wau], takvi poslije priznaju Klece, ljube s guze, kad Komisiju ne ljute Pogledaj malo u stranu, ej, pogledaj Odbranu Ukazi malo postovanja, DOSTA JE BILO SRANJA! | |
| | | Nata_Li Spammer
| Subject: Re: Edo Maajka Sun Feb 14, 2010 12:01 am | |
| On je mladji
On je madji, rodio se kasno i nije mu jasno, zasto otac govori da bi trebalo sve srbe na vrbe, kako da objasni da voli bas nju bas srpkinju, bas Milanovu kcer, kako objasnit ocu u kojem je bio geler, kojem su cijeli odred pobili srbi, kako objasnit igru koju je uvjek iso prvi, da je rodjena u Zagrebu ‘85 isto ko i on, i da sad nosi bas njegovo dijete, treba ce starog sanagsa ko i njoj piva onda kad je sve pocelo kad je sa njim na maturancu bila.
Oni su urbana djeca, priju na exove i na partye, ne zanimaju ih vidre ni komunusticne partije,oni vole samo Dinamo,i Edia i Tuzda,pacifisti bankrotiraju sve sto je made in USA, oni su metropola,kvarius oni su radio 101, da ih pitas ko je predsjednik oni ce reci neznam. Kasno je za podbacaj iskreno oni podbacaj ne zele vole se ludi maturanti svoje djete zele.
Imam plan, rec ce im tata i mama ovo je Ana, tako je svejedno svi zovu, presutice da joj je pravo ime Milana, al ne ne, saznali bi kad tad, stari voli kad sam iskren, zato im idem rec sad sad. Travno, zgrada liftom do cetvrtog sprata, prezime Marusic njegova mama im otvori vrata: Dobro vece, bog mama fino mirise ti sarma,ovo je moja djevojka; Drago mi je gospodo, ja sam Milana. Ja sam Marija, vi udite, sad ce vecera vi se poslozite.
Tak si zgodna, ite za sto, ja cu doci odma. Za stolom stari sa zujom, pusi kolumbo cigarete na zidu Franjo spomenica iz rata bajonete. Koga to moje oci vide, faljen isus sine, muski stisak ruku koje se znoje i pitanje koje je ime tvoje. Milana, ona rece blago, i stvarno mi je drago Prezime? Ma nije bitno. . . Ma bitno je mala, bitno!!! Dovodis mi cetnike u kucu imas muda! To nije sve stari, Milana je samnom i trudna, vec treci mjesec,dosli smo reci vama pa onda idemo do njenog oca Milana, i njene mame Jele.
Franjo, to je njihov zivot, nek nasa djeca rade sto god zele. Dosli smo reci mama prvo vama dacemo se vjencat. . . Ako se mislis sa njom vjencat, onda moze mali komotno odjebat iz stana, a obojica znamo da nemas kamo!!On se samo dize sa stola pogleda Milanu i rece: Milana hajmo, hajmo u picku materinu odavde!! Ivane staniiii!! Ivan stade, otac na koljena pade, otac pade u placu u desnoj ruci mu osigurac,otac jeca,u ljevoj ruci mu bomba iz Kragujevca,srce ga skljeca i kaze: E nej moja djeca, isto mi je, da mi ovaj srbski geler puce, jos srbsko unuce da imam, isto bi me bolilo isto bi me ubilo!
Slusaj me tata, pun mi K***c i tebe i rata, i ustasa i cetnika i partizana i domobrana, ja volim nju vise nego ti domovinu, Tudmana i generale, ja volim nju i boli me K***c za ostale. Ona je moj pljesak,ona je moja oluja, moja crkva i papa ona je moja spomenica rata, unprofor prevlaka, ona je moja haska klupa, ona i djete su mi bitni vise nego ti i sve to skupa!!!
Otac se skameni, otac se nemice otac zanijemi, Marija mu smirujuce sakama stisce ramena, u sobi muk i zvuk dolazi sa linije, svira linija i Mate Bulic Gori borovina, gori gori mater joj jebem, on gori dok gleda sina kako ga ne jebe, ni pet posto, on je naprosto sretan sa cetnikusom, gleda svog Ivana, svoje dijete, kako je hrabar i odvazen ko on devedesete. Al nije on sad zato spreman, on ga napusta spremno i nije mu svejedno, zivjece bez pomoci mame i oca, na njihovu spravu napusta nu ulicu Bozidara Markovca Travnog, drzi milaninu saku cvrsto, volim te kaze klinac klinki, bice sve uredu, VJERUJ MI![u] | |
| | | Sponsored content
| Subject: Re: Edo Maajka | |
| |
| | | | Edo Maajka | |
|
| Permissions in this forum: | You cannot reply to topics in this forum
| |
| |
| |