|
Author | Message |
---|
.But Home Is Nowhere. Admin
Posts : 107748 Join date : 2009-10-13 Age : 32 Location : Home... but home is nowhere
| Subject: Re: Covek Bez Sluha (ChBS) Wed Jan 20, 2010 9:45 am | |
| ČOVEK BEZ SLUHA - Ikarov Let
Da li postoji neki sareni svet za mene,tebe..i sve nase bliznje sve vese podseca na ikarov let podmuklo savrsen dan, trule ukusa visnje sve svoje cinove sam zbacio sa sebe i zauzeo gardu da odbranim bar zeljom sva ona srca sto ce kucati za mene cak i ona kad macolom sasvim izgubim nebo zvezdano..
Skener duse, nikada moj fah tek dovoljno sam ostar da prepoznam samog sebe ta krvava mi kolena teturaju u strah da ponovo cu cuti samo: "Brate ko te jebe" (uvek sam) uvek sam...pa i ovaj put zadignucu sifru sanjanja jos samo tren..jos samo minut.. ovo je samar moga budjenja
Da li postoji neki sareni svet za mene,tebe..i sve nase bliznje sve vese podseca na ikarov let podmuklo savrsen dan, ukusa visnje.. je jeee
Ne bitan da li hrabar motorni san (poslednji dan..) zakuni sebe hrabro vocnim hlebom (ostanes sam..) malo je srca sto ce kucati u inat cak i onda kad macolom sasvim izgubis nebo zvezdano.. | |
| | | .But Home Is Nowhere. Admin
Posts : 107748 Join date : 2009-10-13 Age : 32 Location : Home... but home is nowhere
| ČOVEK BEZ SLUHA - Jutro Ozbiljnih Planova
Pomozi mi da shvatim, pomozi da zaokruzim pravi broj. Daj mi bar jedan znak konkretan -za kompas te moli tvoj glupi kapetan.
Na koju stranu da usmerim brod? razovara žulj sa kormilom. Ne veujem da nesreća plovi tek da prepreći put nekom nebitnom
kao što sam ja, glavna uloga u niskobudžetnom bez nominacija. Da li smetam, ko ukrštenicu tugom kada popunim rečenicu? Naravno DA.
Pomozi mi da ustanem da pobedim odranih dlanova. Poljubi mi rane, požuri da svane to jutro ozbiljnih planova.
Snajpera oko, slepo duboko htelo bi da ugleda cvet na terasi što strpljivo čeka nekog svog šašavog biologa
kao što sam ja, a ha, recikliran i spreman da ubadam. Kako baš tebi pod kožom pukne upravo ova rđava igla? | |
| ČOVEK BEZ SLUHA - Ne Pitaj
Kao neuspeo grafit na okrecenom zidu cutim iz noci u dan Nikad pomislio ne bih da se tako lako bledi Da cu ikad biti bas toliko sam Nekad otme mi se uzdah prijalo bi da za uzvrat Jos neko sa mnom uzdahne Album nepoznatih slika osmeh starog dobrog lika Odavno ne podseca na mene
Ni jedan maj nije bio kao ovaj Ne umes da slusas zato ne pitaj Secanja snop Sareni kaleidoskop Ne pomaze da u oci vratim sjaj
Pravo cekalo je vreme da proklija greha seme I pokloni mi zasluzeni plod Sirim dogadjaje cudnim,crnim ordenom bludnim To me oblikuje dobri nas gospod I mada stojim iznad svega pitao bih licno njega Kakav to merac ima nebeski sud Nema filma sekvence,malo stroge konsikvence Za nekog ko je bio samo malo lud
Ni jedan maj nije bio kao ovaj Ne zapitkuj me i ne prekidaj Secanja snop Sareni kaleidoskop Ne pomaze da u oci vratim sjaj
Ni jedan maj nije bio kao ovaj Ne umes da slusas zato ne pitaj Secanja snop Sareni kaleidoskop Ne pomaze da u oci vratim sjaj | |
| ČOVEK BEZ SLUHA - Nista Mi Staro Ne Nedostaje
Nedelja je i nisam kod kuće neki tuđi krevet, neki tuđi stan al', ne brine me ni to što sam sasvim sam brine me... što me ništa ne brine!
Ništa mi staro ne nedostaje a, formula tuge tako prosta je i da me neko pita za anketu: "Koji je osećaj najlepši na svetu?" Ja bih rekao:"Tuga, moj burazere!" tuga je zakon koji poštujem!
Želeo bih, da, makar na tren samoća u meni razbuca sve da kao gastarbajter za satelit-tv kažem:"Vuče me nazad, kao nikada pre!"
Ništa mi staro ne nedostaje a, formula tuge tako prosta je i da me neko pita za anketu: "Koji je osećaj najlepši na svetu?" Ja bih rekao:"Tuga, moj burazere!" tuga je zakon koji poštujem! | |
| Subject: Re: Covek Bez Sluha (ChBS) Wed Jan 20, 2010 9:46 am | |
| ČOVEK BEZ SLUHA - Second-Hand
Vec simptomaticno konzumiram mrak Ponovo budan iznova lud Jer samo nocu radi ljubavi konzulat Na cija vrata moje srce kuca uzalud?!..
Dal senke goni kasnog taksija far Il' sjaj u oku pali san od stakla Samo na tren na tren je dovoljan tek tako Da sujeta zaboravi tu raskrsnicu pakla
Na kojoj stoji neki voštani ja Brojim trenutke te posljednje sa tobom Ma ne, ne drhtim to me probija vetar Dok trguješ tim usnama ko second-hand robom
Prica o tebi težak usmeni rad Otme se pelin pa se otme i rec Moj gorak osmeh možda prevari druge Dubok uzdah kada grudi zagrebe kao skrec
Iskreno toplo moje poslednje zbogom Ko kišno nebo kad se našminka dugom Skrivena iza svojih decjih godina Cik me potraži u nekom drugom | |
| Subject: Re: Covek Bez Sluha (ChBS) Wed Jan 20, 2010 9:47 am | |
| ČOVEK BEZ SLUHA - Umesto Osmeha
Kao da se neko sapleo na osigurac Mrak se spustio na grad Tinjaju u tami oci bojom feninga Dal' se pravi ili stvarno sporo kapira? Ovo nebo, Boze, pogledaj nas! Gori zapad, svetionik Mamuran na sanku zelja Trazim dupli kiseonik Zadnje sanse nestaju Putem juga ptica let Zauvek je otkazan Ma kuda ide ovaj svet
Svuda oko mene neuspelog plana senke Prolazi kroz mlade vene izgubljenih dana rikoset Zelim samo jedno pustite me da, dozvolite da budem
Kao da je neko gurnuo stand-by prekidac... Flota svetskih vlasnika Dolazi po svoje - reket sto im pripada Jer oni pisu pravila i to se zove poredak! Pogledaj nas, Boze! Okovane u tisinu Vristim, jer na usnama umesto osmeha Kao tetovazu nosim strah, znoj i prasinu Kuda ide ova hendikepirana nacija?
Svuda oko mene neuspelog plana senke Prolazi kroz mlade vene izgubljenih dana rikoset Zelim samo jedno pustite me da, dozvolite da budem
Svuda oko mene neuspelog plana senke Prolazi kroz mlade vene izgubljenih dana rikoset Zelim samo jedno pustite da ja budem..ja | |
| ČOVEK BEZ SLUHA - We Didn't Start The Fire
Harry Truman, Doris Day, Red China, Johnnie Ray South Pacific, Walter Winchell, Joe DiMaggio
Joe McCarthy, Richard Nixon, Studebaker, television North Korea, South Korea, Marilyn Monroe
Rosenbergs, H-bomb, Sugar Ray, Panmunjom Brando, "The King and I" and "The Catcher in the Rye"
Eisenhower, vaccine, England's got a new queen Marciano, Liberace, Santayana goodbye
We didn't start the fire It was always burning Since the world's been turning We didn't start the fire No we didn't light it But we tried to fight it
Joseph Stalin, Malenkov, Nasser aand Prokofiev Rockefeller, Campanella, Communist Bloc
Roy hn, Juan Peron, Toscanini, dacron Dien Bien Phu falls, "Rock Around the Clock"
Einstein, James Dean, Brooklyn's got a winning team Davy Crockett, Peter Pan, Elvis Presley, Disneyland
Bardot, Budapest, Alabama, Krushchev Princess Grace, "Peyton Place", trouble in the Suez
We didn't start the fire It was always burning Since the world's been turning We didn't start the fire No we didn't light it But we tried to fight it
Little Rock, Pasternak, Mickey Mantle, Kerouac Sputnik, Chou En-Lai, "Bridge on the River Kwai"
Lebanon, Charlse de Gaulle, California baseball Starkweather, homicide, children of thalidomide
Hemingway, Eichmann, "Stranger in a Strange Land" Dylan, Berlin, Bay of Pigs invasion
"Lawrence of Arabia", British Beatlemania Ole Miss, John Glenn, Liston beats Patterson
Pope Paul, Malcolm X, British politician sex JFK, blown away, what else do I have to say
Birth control, Ho Chi Minh, George Bush back again Moonshot, Woodsto/ck/, Watergate, punk rock Begin, Reagan, Palestine, terror on the airline Ayatollah's in Iran, NATO in Afghanistan
"Wheel of Fortune", Sally Ride, heavy metal, suicide Foreign debts, homeless vets, AIDS, crack, Bernie Goetz Hypodermics on the shores, China's under martial law Rock and roller cola wars, I can't take it anymore | |
| ČOVEK BEZ SLUHA - Gotovo Je
I neka dočekam jutro budan, pa šta? Jer, ko zna šta osećam dok ulicom idem sam.. Na trenutak ko lutak drven zastanem.. Oluja na vratu, tužan pogled njen.
Gotovo je! Više nemam šta da dam! Bio sam sve, al' nisam bio dovoljan! Zato podigni glavu, ko da si u pravu, ka nebu šarenih oblaka! Odmahni rukom! Kreni za zvukom odnekle slobodnih i lakih koraka!
Koliko puta mi se oteo uzdah težak kao dim..! Ti bi samo okrenula glavu, ko da nemaš ništa s tim! Ko voli da moli za malo ljubavi!? Sa suncem u oku ja sad odlazim..! | |
| | | Sponsored content
| Subject: Re: Covek Bez Sluha (ChBS) | |
| |
| | | | Covek Bez Sluha (ChBS) | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | You cannot reply to topics in this forum
| |
| |
| |